Невероятен Донарума не се предаде и продължи похода на Италия в Лигата на нациите (ВИДЕО)


Невероятен Донарума не се предаде и продължи похода на Италия в Лигата на нациите (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3981 0

Италия спечели гостуването си на Унгария с 2:0 в последния кръг от груповата фаза на Лигата на нациите, като по този начин триумфира в група "3" на лига "А" и продължава участието си в надпреварата!

В герои за "Скуадра Адзура" се превърнаха Распадори и Димарко през двете полувремена, като между двете попадения "маджарите" пропиляха няколко чисти положения. Те обаче нямаше да бъдат изпуснати, ако не бяха геройските спасявания на Джанлуиджи Донарума. 

Италианците вкараха и през двете полувремена, като първото попадение падна след 27 минути игра. Тогава точен бе Распадори, възползвал се от ужасяваща грешка в противниковата отбрана. 

Удвояването в разликата дойде в 52-рата минута. Тогава забравен на втора греда се оказа Димарко и реши окончателно изхода от двубоя!

Първо полувреме: 

Двете селекции си разделиха контрола на топката през първите 25 минути, но опасни положения пред двете врати липсваха. 

Гол! Гостите откриват след ужасяваща грешка в отбрана. Попадението бе реализирано от Распадори, който се превръща в един от основните голмайстори на "Скуадра Адзура". За попадението в 27-ата минута голяма заслуга има и Нонто, който с високата си преса предизвика противниковата грешка. 0:1!

В 40-тата минута домакините бяха близо до изравняването, но късмет не им достигна след изпълнението на статично положение. Орбан стреля след разбъркване в наказателното поле, но топката бе избита навреме.

Второ полувреме: 

Първото опасно положение през втората част дойде на сметката на домакините, които пропуснаха "златни" възможности в рамките на секунди. Големият герой е Джанлуиджи Донарума, който съумя да спаси чисти положения от близка дистанция малко след подновяването на играта.

Гол! Италианците удвоиха преднината си в 52-рата минута, след като Димарко откри головата си сметка за "Скуадра Адзура"! Той засече ниско центриране на втора греда и направи Гулаши безпомощен! 0:2!

В 56-тата минута отново стражът на ПСЖ попадна под "светлините на прожекторите"! Стайлс се извиси над всички в наказателното поле и засече перфектно центриране с глава, но ударът отново бе спасен!

В 79-тата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Атила се строполи на терена и се стигна до преглед с ВАР, но до наказателен удар не се стигна. 

Стартови състави:

Унгария: Гулаши, Ланг, Орбан, Атила Салай, Фиола, Керкез, Шафер, Наги, Него, Собослай, Адам Салай 

Италия: Донарума, Толой, Ачерби, Бонучи, Ди Лоренцо, Жоржиньо, Димарко, Кристанте, Барела, Распадори, Нонто

Преди мача:

Двете нации влизат в срещата с ключови победи. "Маджарите" се наложиха като гости над Германия с 1:0, докато "Скуадра Адзура" победи Англия като домакин със същия резултат. Възпитаниците на Роберто Манчини заемат втората позиция във второто класиране с 8 точки, докато първи са унгарците с две повече.

Първата среща между двата тима се изигра в началото на юни, когато домакините от Ботуша наложиха волята си за 2:1. Сега обаче те отново ще трябва да постигнат положителен резултат, ако искат да продължат участието си в надпреварата към "финалната четворка".

Eдинственият липсващ в селекцията на Унгария е контузеният Салай, докато при за Италия участие няма да могат да вземат водещи имена като Верати, Пелегрини и Чиро Имобиле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички