Италия отново покори Англия след сравнително скучен мач на "Сан Сиро"


Италия отново покори Англия след сравнително скучен мач на "Сан Сиро"
Снимка: Getty Images

3943 0

Националният отбор на Италия победи Англия в мач от Лига "А" група "3" на международния турнир Лига на нациите. Срещата на "Сан Сиро" завърши при резултат 1:0, а в герой за Скуадрата се превърна Джакомо Распадори. С победата Италия продължи добрата си серия срещу своя опенент и вече е непобедена в 6 срещи срещу "трите лъва". Англия от другата страна си гарантира последното място в групата и в следващото издание на надпреварата ще играе в Лига "Б".

Първото полувреме на "Сан Сиро" съвсем спокойно може да се определи само с една дума - скучно. Двата тима се опитваха да се надиграват всячески и не създадоха много голови положения. Единственото по-сериозно дойде пред вратата на Ник Поуп в 5-ата минута. Джанлука Скамака стреля с глава от малкото наказателно поле, но английският страж успя да спаси.

Втората част бе далеч по-интересна от първата. Видя се живец и в двата отбора. "Трите лъва" изпуснаха няколко възможности малко след подновяването на играта. В крайна сметка обаче Джакомо Распадори откри резулата в 68'. Нападателят овладя дълго подаване на Леонардо Бонучи и с прецизен удар матира Ник Поуп. Малко по-късно пък Хари Кейн бе отказан от Джанлуиджи Донарума на два пъти, а за Скуадрата ситуации бяха пропуснати от Габиадини и Димарко.

На 26-и септември (понеделник) Италия гостува на Унгария, а "трите лъва" излизат за честта си в домакинството си на Германия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по добър начин за домакините. Италия боравеше по отличен начин както с топката, така и без нея. В 5-ата минута Ник Поуп трябваше да се намесва, след като Джанлука Скамака нанесе опасен удар с глава от непосредсвена близост. Английският вратар реагира подобаващо и опази вратата си суха. Италия владееше и разиграваше по-добре, но около десетата минута "трите лъва" се събудиха и поеха инициативата.

След 15-ата минута гостите наложиха доминация на терена. Англия поуспокои нещата на терена и започна да атакува, но не успяваше да пропука добре стоящата отбрана на Скуадрата. Що се отнася до италианците - те действаха по затворено и си позволяваха да пресират дълбоко в противниковата половина, чакайки своя момент на контраатака.

До края на първата част и двата тима не сътвориха нищо по-интересно. Тактическото надлъгване продължи, но нулите не успяха да бъдат счупени на "Сан Сиро". Изглежда двата състава са решили да оставят най-любопитното за втората част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с по-забързано темпо. И двата тима се втурнаха да търсят гола и повишиха своята скорост в предни позиции. В 57' Димарко се откъсна от отбраната на англичаните и прати топка в наказателното поле към Николо Барела. Там вторият не успя да насочи кълбото към вратата на Ник Поуп, а впоследствие се оказа, че Димарко е бил в положение на засада.

Италия откри резултата в 68-ата минута. Леонардо Бонучи прати дълга топка към Джакомо Распадори. Вторият успя да я овладее в наказателното поле на "трите лъва", завъртя се по впечатляващ начин и я прати право във вратата на Ник Поуп с много прецизен удар - 1:0 за Италия.

В 77' Англия получи страхотната възможност да изравни. "Трите лъва" направиха чудесна атака, която завърши с удар на капитана Хари Кейн, след като шутът му бе спасен от Донарума, топката отново попадна в деветката, но и при добавката италианският страж не позволи да бъде преодолян. В 85' Габиадини бе изведен сам срещу Ник Поуп, но английският страж спаси, последва удар на Димарко, който обаче срещна страничния стълб.

Стартови състави:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Толой, Кристанте, Жоржиньо, Димарко, Распадори, Скамака, Барела

Англия: Поуп, Уокър, Магуайър, Дайър, Джеймс, Райс, Белингам, Сака, Фодън, Стърлинг, Кейн

ПРЕДИ МАЧА

Италия държи психологическото предимство пред гостите си и трябва да вярва в победата, особено след като момчетата на Роберто Манчини победиха "трите лъва" за короната на Евро 2020 преди малко повече от година. Скуадрата е непобедена в последните си 5 мача срещу съперника си днес.

Англия ще гледа да се върне на победния път, след като допусна шокираща загуба у дома от Унгария с 0:4. Хората на Гарет Саутгейт като цяло търсят първата си победа в тазгодишното издание на турнира. До момента те са с актив от две загуби и две равенства.

Последната среща между двата гранда на 11 юни не излъчи победител, като и двата тима не успяха да счупят нулите, завършвайки 0:0 на "Молиню" в Уулвърхямптън.

Главен арбитър на срещата ще бъде Хесус Манзано от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички