Португалия разгроми Чехия и без голове на Роналдо, за да изпревари Испания (ВИДЕО)


Португалия разгроми Чехия и без голове на Роналдо, за да изпревари Испания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5124 0

Отборът на Португалия разгроми тима на Чехия с 0:4 като гост в пети мач от групите на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Два гола на Диого Жалот и по едно попадение на Бруно Фернандеш и Диого Жота оформиха победата на "мореплавателите", при която обаче липсваха голове от голямата звезда Кристиано Роналдо.

Още в началото на мача Роналдо получи нараняване в областта на носа, но хъсът му да вкара гол не стихна. Португалецът продължи да преследва целта си, но само за да види как неговият съотборник в Манчестър Юнайтед Диого Далот откри резултата в 33-ата минута след включване в предни позиции и асистенция на Рафаел Леао.

В добавеното време на първата част Марио Руи намери Бруно Фернандеш, който удвои преднината на гостите. Секунди по-късно Роналдо игра с ръка в наказателното си поле, за което Чехия получи дузпа. Изпълнението на Патрик Шик обаче бе меко казано разочароващо, пращайки топката над вратата.

В началото на втората част отново Далот вкара за Португалия с хубав удар от средна дистанция. Това нацяло уби интригата в мача, а в края на срещата "мореплавателите" стигнаха до още един гол: Роналдо опита удар с глава, но вместо това направи асистенция за Жота, който се разписа, а интересното бе, че Кристиано остана разочарован от гола на своя тим.

С победата Португалия излезе на върха в класирането с 10 пункта - с два повече от втория Испания, който шокиращо загуби от Швейцария. Така "мореплавателите" влизат като фаворити за първото място преди последния кръг в груповата фаза, когато в директен сблъсък с Испания ще решат спора за това кой да продължи в битката за трофея.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Португалия пое контрола над мача от първата минута, като държеше повече топката, но пък и Чехия стигаше до положения пред противниковата врата. В 24' Роналдо стана обект на подигравки, след като не успя да уцели топката от обещаваща позиция. В 31-ата минута домакините можеха да открият резултата след хубаво подаване на Цоуфал към Барак, който стреля опасно към вратата на Португалия, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

Video edited on Kapwing

В 33-ата минута Португалия успя да излезе напред в резултата. Защитникът Диого Далот пое инициативата, като нахлу дълбоко в половината на Чехия, за да се включи в атака на "мореплавателите". Топката премина през десния фланг, а след това бе центрирана към далечната греда, където Рафаел Леао овладя. Нападателят на Милан намери Далот в наказателното поле, който вкара за 0:1!

Video edited on Kapwing

Във втората минута на добавеното време на първата част Португалия вкара и второ попадение във вратата на Чехия. Марио Руи центрира остро в наказателното поле, успоредно на голлинията, а Бруно Фернандеш успя да засече за 0:2!

Video edited on Kapwing

До края на частта обаче Чехия успя да си спечели дузпа. След центриране от корнер Кристиано Роналдо игра с ръка в наказателното поле на Португалия. Главният арбитър не отсъди нарушение, но след намесата на ВАР дузпата бе дадена. Зад бялата точка застана Патрик Шик, но нападателят не уцели вратата.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само седем минути след подновяването на играта Португалия вкара и трети гол във вратата на Чехия, за да убие нацяло интригата в мача. Диого Далот отново показа, че разполага със завиден голмайсторски нюх за бранител, като овладя топката в близост до наказателното поле на домакините и опита мощен удар от дистанция, който се оказа неспасяем за Вацлик - 0:3!

Video edited on Kapwing

В следващите минути темпото на игра спадна, като голови ситуации липсваха. В 82-ата минута Португалия стигна и до четвърти гол във вратата на Чехия. След центриране от корнер Кристиано Роналдо изскочи на първа греда, за да отклони рязко топката към далечната греда. Там дебнеше Диого Жота, който успя да засече с глава и да вкара - 0:4!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Чехия: Вацлик, Йемелка, Брабец, Зима, Зелени, Цоуфал, Крал, Соучек, Хложек, Барак, Шик

Португалия: Диого Коща, Руи, Данило, Диаш, Далот, Невеш, Фернандеш, Карвальо, Силва, Роналдо, Леао

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЧЕХИЯ - ПОРТУГАЛИЯ

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В тази пауза за срещите на националните отбори по футбол, която идва само няколко седмици преди началото на дългоочакваното Световно първенство по футбол в Катар, ще станат ясни победителите във всяка група от третото издание на турнира Лига на нациите. Разбира се, най-голям интерес повдига най-високата дивизия.

В една от групите там се оформи иберийски спор между Португалия и Испания. За момента Луис Енрике и компания имат предимство - лидери са с осем точки - една повече от Португалия, която допусна поражение в последната си среща от групите и изпусна върха. Ново поражение до голяма степен може да направи задачата на "мореплавателите" за първото място невъзможна дори и на теория.

Кристиано Роналдо, който не получава достатъчно игрови минути на клубно ниво за Манчестър Юнайтед, се очаква да започне като титуляр за европейските шампиони от 2016-а. Ето какъв е коефициентът за гол на Кристиано Роналдо срещу Чехия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички