Фрапантна грешка на Магуайър беляза луда драма между Англия и Германия (ВИДЕО)


Фрапантна грешка на Магуайър беляза луда драма между Англия и Германия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3882 0

Англия и Германия завършиха участието си в тазгодишната кампания в Лигата на нациите с невероятно 3:3 на "Уембли", което бе изпълнено от интересни моменти и обрати през втората част. Точни в срещата бяха Гюндоган и Хаверц на два пъти за Германия и Шоу, Маунт и Кейн за "трите лъва". По този начин Бундестима завърши на трета позиция в групата си, докато Англия остава на последно място и отпада от Лига "А".

През първата част двата тима си размениха по няколко опасни позиции, но по-голям процент от тях бе посока вратата на гостите. Срещата започна равностойно, но Стърлинг и Кейн получиха чисти възможности в средата на полувремето, които обаче бяха парирани от Тер Стеген. 

През втората част всичко започна с попадение на Илкай Гюндоган в 52-рата минута, което дойде след безгрешно изпълнение от бялата точка. До дузпа се стигна след ужасяваща намеса на "нарочения" от британците Хари Магуайър.

В 66-тата минута се стигна до удвояване в разликата чрез Хаверц, което изглеждаше като големия край на срещата, но точно тогава дойдоха и три безответни попадения от домакините. 

Между 72-рата и 83-тата минута последователно се разписаха Шоу, Маунт и капитанът Кейн, а Хаверц оформи крайното 3:3 в 87-мата минута след грешка на вратаря Поуп!

Първо полувреме: 

Първите двадесет минути от срещата преминаха без изключително опасни положения пред една от двете врати, като гостите контролираха топката през 65% от времето. Те имат и две по-остри атаки посока противниковата врата, докато такива от страна на "трите лъва" липсваха.

"Трите лъва" започнаха офанзива към противниковата врата и създадоха бързи две добри положения. Първото бе в 25-ата минута, когато Стърлинг бе изведен на чиста позиция, но ударът му по земя бе отразен от Тер Стеген.

Две минути по-късно с пропуск се отчете и голямата звезда на тима - Хари Кейн, възползвал се от отбита топка, но в последствие пратил на сантиметри от левия страничен стълб.

Второ полувреме: 

Първите двадесет минути от втората част премина с равностоен натиск пред двете врати, но с попадение за гостите! 

Гол! Илкай Гюндоган бе точен от бялата точка в 52-рата минута! Той стреля уверено в долния десен ъгъл, а ВАР отсъди наказателния удар за "Бундестима". 0:1!

Малко след 50-тата минута Мусиала се свлече на терена, след като влезе в сблъсък с Хари Магуайър. Именно бранителят на Юнайтед сгреши преди да се наложи да спира младия играч. 

Гол! Германците удвоиха разликата на "Уембли" след страхотен гол на Кай Хаверц в 66-тата минута. Той получи топката след добре развита атака от гостите, а голмайсторът стреля прецизно и с рикошет в лявата греда - топката се спря в мрежата на Поуп! 0:2!

Гол! Англичаните успяха да намалят изоставането си в срещата след попадение на Люк Шоу в 72-рата минута. Той бе изпуснат на втора греда и се оказа на стрелкова позиция. Опитният играч не сгреши за 1:2!

Гол! Само след 180 секунди Мейсън Моунт се превърна в големия герой за домакините, тъй като съумя да завърши пас на Букайо Сака от дистанция и "взриви" трибуните на Уембли!

Двата тима си размениха по още едно попадение в рамките на 4 минути! Първо в 83-тата минута Хари Кейн се разписа от дузпа за пълен обрат, но грешка на Поуп бе наказана от Хаверц за 3:3 в 87-мата минута!

Стартови състави:

Англия: Поуп, Шоу, Стоунс, Магуайър, Дайър, Джеймс, Райс, Белингам, Фодън, Стърлинг, Кейн

Германия: Тер Щеген, Раум, Шлотербек, Зюле, Керер, Кимих, Гюндоган, Хофман, Мусиала, Сане, Хаверц

Преди мача:

Възпитаниците на Гарет Саутгейт записаха ужасяваща кампания и не съумяха да победят в пет поредни срещи. С актив от 2 равенства и 3 загуби те останаха на последна позиция в група "3" на Лига "А" и ще отпаднат в по-долна дивизия през следващата кампания.

Германия също остана без шансове за продължаване на участието си, но събраха шест точки, като дори разбиха настоящия европейски шампион с 5:2.

Днес "трите лъва" ще се опитат да приключат участието си с победа, докато срещата за германците е без особено значение. В лагера на домакините е двойно по-голям, като личат имената на Джак Грийлиш, Филипс, Хендерсон и други. За Германия пък аут са Нойер, Горецка, Рюдигер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички