Кристиан Ериксен се завръща в Милано за нови медицински прегледи - ето защо!


Кристиан Ериксен се завръща в Милано за нови медицински прегледи - ето защо!
Снимка: Getty Images/Guliver

2238 0

Футболистът на Интер и националния отбор на Дания Кристиан Ериксен ще се завърне в Милано в средата на месец юли, за да му бъдат направени нови изследвания и прегледи, съобщават днес медиите в Италия. 

След като получи сърдечен арест в първия мач на Дания на Евро 2020, на Ериксен му бе поставен дефибрилатор, който да се задейства в случай че инцидентът се повтори.

Според здравния протокол на Апенините, всеки играч, който има поставена такава машинка, няма право да взима участие в контактни спортове. Това де факто означава, че Ериксен няма право повече да играе за Интер!

Именно това е причината 29-годишният футболист да се завърне в Милано и да мине нови обстойни медицински прегледи, за да се установи дали може този сърдечен дефибрилатор да бъде премахнат.

Дания загуби първия си мач на Евро 2020, но изпълнени с мотивация и желание да играят за честта на своя съотборник, датчаните стигнаха чак до 1/4-финала на турнира, където им предстои мач срещу Чехия. Кога ще се изиграе той, в колко часа и коя българска телевизия ще го излъчва, научете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички