Когато футболът пречи на геополитика - нов скандал между Украйна и Русия!


Когато футболът пречи на геополитика - нов скандал между Украйна и Русия!
Снимка: Getty Images

1920 0

По принцип, футболът и геополитиката са две коренно различни материи, но често се случва те да пресекат своите пътища. В навечерието на Европейското първенство по футбол, враждуващите държави Украйна и Русия намериха нов повод за скандал помежду си.

Искрата, която запали спора този път, се оказа дизайнът на екипите на националния отбор на Украйна, който включва карта на страната, в чиито граници е поставен и Кримският полуостров. Реакцията от Русия не закъсня:

"Украинският национален отбор присъедини територията на Украйна към руския Крим. Това е отчаяна художествена акция, която трябва да даде сили на играчите. Жалко, че използват такъв прийом да представят невъзможното за съществуващо", заяви говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова.

Старши треньорът на Украйна Андрий Шевченко обаче не се впечатли особено от словесната атака и каза следното:

"За мен всичко е наред. Аз няма да играя с тези екипи, по-важно е мнението на играчите!"

На ЕВРО 2020, което започва на 11 юни, Украйна е в една група с отборите на Нидерландия, Австрия и Северна Македония. Националният отбор на Русия пък ще се бори с Белгия, Дания и Финландия за място на 1/8-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички