Жерар Пике твърди, че Испания е загубила несправедливо, но Лионел Меси го обори почти веднага


Жерар Пике твърди, че Испания е загубила несправедливо, но Лионел Меси го обори почти веднага
Снимка: Getty Images

11896 0

Бившият национал на Испания и настоящ футболист на Барселона Жерар Пике забеляза любопитна подробност, която според него е коствала отпадането на "ла фурия роха" на 1/2-финала срещу Италия.

Той даде за пример четирите случая, при които се стигна до изпълнение на дузпи на двата турнира - Евро 2020 и Копа Америка:

"Не е случайност, че при четирите изпълнения на дузпи, които имаше досега на Евро 2020 и Копа Америка, спечели отборът, който първи биеше дузпите. Статистиката сочи, че първият има по-голям шанс, и в подобен турнир не е честно жребий да прави така, че да започнеш в неизгодно положение", написа ядосаният Пике в една от социалните мрежи.

Според него трябва да бъде променен форматът на изпълнение на дузпи и вместо досегашното редуване, да се заложи на т.нар. формат "АВВА":

"Мисля, че най-добрият формат е АВВААВВААВ… По този начин ако отборите не грешат, те ще се редуват да излизат напред в резултата. Емоционално ситуацията се променя много, когато водиш или изоставаш", поясни още той.

Интересно е да се отбележи, че почти веднага след този коментар, неговият съотборник Лионел Меси успя да го обори, след като Аржентина се наложи с дузпи над Колумбия, въпреки че играчите изпълняваха втори поред 11-метровите наказателни удари!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички