Лекарят на Дания: Успяхме да върнем Кристиан!


Лекарят на Дания: Успяхме да върнем Кристиан!
Снимка: Guliver/GettyImages

64447 0

Много неприятна сцена във втория ден на Европейското първенство по футбол! В края на първото полувреме между Дания и Финландия Кристиан Ериксен се свлече на земята без видима причина и изпадна в колапс.

Медицинският екип се намеси спешно и над 10 минути се опитваше да стабилизира състоянието на Ериксен. Стигна се дори до сърдечен масаж от страна на медицинските лица. В крайна сметка, той беше изнесен на носилка, след като беше реанимиран от екипа на Дания. 

От спортния канал "BeIn" публикуваха информация, че Ериксен е жив и е бил отведен от стадиона в стабилно състояние! От УЕФА потвърдиха, че той е в болница и в стабилно състояние! 

КАКВО СЕ СЛУЧИ С КРИСТИАН ЕРИКСЕН

В края на първото полувреме подаване беше насочено към Ериксен, който видимо едва си стъпваше на краката. Точно след контакта с топката той се строполи на земята. Още преди контакта с топката звездата на Дания тръгна да пада на тревата. 

В момента, в който се озова в несвяст на терена играчите и съдията отидоха при него и веднага прозвуча сигнал на рефера, с който медицинските лица веднага да се появят на терена. 

Лекарите веднага отидоха при Ериксен и първо провериха дали играчът не е глътнал езика си. Датският състав се събра около Ериксен, за да скрие това, което правят лекарите от феновете по трибуните, както и от телевизионните зрители. Това не сполучи напълно, като излъчващите телевизии показаха няколко кадъра, които няма да публикуваме. 

От УЕФА обявиха мача за временно прекратен заради намеса на лекарския екип на терена, около 20:00. В 20:29 часа пък от УЕФА обявиха, че Ериксен е в болница и в стабилно състояние! 

От телевизионното излъчване се видя, че лекарите минути наред прилагат сърдечен масаж на Ериксен. 

След повече от 10 минути, в които лекарите се опитваха да свестят звездата на Дания и Интер, той беше качен на носилка и изнесен от терена. Феновете го изпратиха с аплодисменти, а играчите на Дания неотлъчно бяха до него, за да го скрият. Съставът на Финландия също се насочи към съблекалните, а срещата на "Паркен" бе прекратена за неопределен период от време. 

20:13 Един от кадрите от случката показва, че Ериксен все пак е бил в съзнание в момента, в който е бил изнесен от терена! 

20:29: ОФИЦИАЛНО: От УЕФА обявиха, че състоянието на играча е стабилно и той е в болница! 

21:50: Кристиан Ериксен е провел разговор със своите съотборници по Facetime и ги е убедил да доиграят срещата. Той им е споделил, че вече се чувства по-добре и няма повод за притеснение!

22:15: Ромелу Лукаку, който вкара гол за Белгия в мача срещу Русия, посвети попадението си на Ериксен! Двамата са съотборници в Интер и белгиецът се затича към камерите и каза "Крис, Крис - обичам те!"

22:40: През цялата си кариера Ериксен никога не е имал проблеми със сърцето и е минавал всички традиционни прегледи без проблем! Сега обаче ще се наложи да му бъдат направени серия от тестове и изследвания, за да се разбере какво точно е причинило колабирането му!

23:30: Бивш футболист на Челси загатна каква може да е причината за рухването на Кристиян Ериксен - прочетете тук какво написа Асмир Бегович!

*Христо Стоичков отправи послание към Ериксен - тук можете да го прочетете!

00:09: Френски кардиолог постави категорична диагноза на Кристиан Ериксен - подробности тук.

1:57: Лекарят на отбора Мортен Бьоесен даде кратко интервю. Той призна, че не е видял как Ериксен пада на терена:

"Аз самият не го видях как пада. Когато отидох, беше доста ясно, че той е в безсъзнание. Когато стигнах до него, беше на една страна. Дишаше и усещах пулса му, но внезапно това се промени и както всички видяха, започнахме да му правим масаж, за да му окажем кардио-пулмонарна първа помощ".

"Помощта дойде наистина много бързо от медицинския екип и останалата част от персонала, хората от линейката. С тяхното сътрудничество направихме това, което трябваше да направим. Успяхме да върнем Кристиан! Той говори с мен, преди да бъде откаран в болницата за повече анализи. Аз лично бях малко по-спокоен, когато го качихме на носилката", разказа доктор Бьоесен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички