Изпусната дузпа от Бензема не спря Франция да прегази 10 от Уелс в навечерието на Евро 2020


Изпусната дузпа от Бензема не спря Франция да прегази 10 от Уелс в навечерието на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

4093 0

Действащият световен шампион Франция показа настроение преди началото на Европейското първенство по футбол и разби Уелс с класическото 3:0 в приятелска среща. Завърналият се в националния отбор Карим Бензема пропусна дузпа, но неговите съотборници бяха достатъчно убедителни, за да подсигурят победата на "петлите".

За успеха на Франция допринесе и футболистът на Ливърпул Неко Уилямс, който получи директен червен картон за игра с ръка в наказателното поле. Това се случи в 26-ата минута, а зад бялата точка застана Бензема, чийто удар обаче бе отразен от стража на "драконите".

Осем минути по-късно Килиан Мбапе все пак изведе Франция напред в резултата. През второто полувреме пък по едно попадение добавиха футболистите на Барселона Антоан Гризман и Усман Дембеле, като Мбапе се отчете и с асистенция при гола на Гризман.

Въпреки изпуснатата дузпа Бензема изигра пълни 90 минути при завръщането си в националния отбор. Той си партнираше с Мбапе, а малко зад тях действаше Антоан Гризман. В халфовата линия пък играха Пол Погба, Корентин Толисо и Адриен Рабио. 

На 8 юни Франция има приятелска среща и с националния отбор на България, която ще се изиграе в Париж. На 15 юни пък е първият мач на Франция на Евро 2020 - срещу Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички