Илкай Гюндоган и Антонио Рюдигер подновиха тренировки за Германия преди мача с Англия на Евро 2020


Илкай Гюндоган и Антонио Рюдигер подновиха тренировки за Германия преди мача с Англия на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1204 0

Антонио Рюдигер и Илкай Гюндоган се завърнаха към последната тренировъчна сесия на Германия в понеделник преди осминафиналния сблъсък с Англия от Европейското първенство по футбол, като се очаква селекционерът на Бундестима Йоахим Льов да направи промени в стартовия си състав.

Централният защитник на Челси Рюдигер пропусна тренировка в неделя заради настинка, докато полузащитникът на Манчестър Сити Гюндоган бе извън игра заради удар в главата. И двамата се възстановиха и взеха участие на базата си в Бавария преди да отпътуват до Лондон за мача с Англия на „Уембли“. Томас Мюлер ще замени Лерой Сане, след като се възстанови от проблем в коляното.

Съотборникът му в Байерн Мюнхен Леон Горецка, който вкара ключовия изравнителен гол срещу Унгария в последния мач от груповата фаза, се очаква да замени Гюндоган в халфовата линия. Левият бек Робин Госенс определи 31-годишния Мюлер като „златен“ и каза, че „повдига играта ни с едно ниво“.

Мюлер вкара два от головете при успеха над Англия с 4:1 в осминафиналите на Мондиал 2010 – последната среща между двата състава на голям международен форум. „Искам да потвърдя тази заплаха, която англичаните могат да усетят, когато Мюлер е на терена. Но няма да бъде добре за мен да кажа на опонентите си за 2010 на терена“, пошегува се самият той в събота.

В събота, Германската ФА заяви, че съставът на Льов е бил блокиран от това да проведе последна тренировъчна сесия на „Уембли“. В изявление, говорител на УЕФА сподели, че всяка една тренировка е „ограничена до определени зони на терена“, за да се подпомогне възстановяването на почвата след мачовете от Евро 2020, но добави, че „Германия, въпреки това, не е пожелала да тренира на стадиона“.

Междувременно Кай Хаверц коментира, че мачът на Германия срещу Англия е специален за него (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички