Грозно и недопустимо: Нова порция заплахи към Мората и семейството му, този път от фенове на Италия


Грозно и недопустимо: Нова порция заплахи към Мората и семейството му, този път от фенове на Италия
Снимка: Getty Images

12683 0

Футболистът на Испания Алваро Мората отново мина по трънливия път от "Осанна" до "Разпни го", след като първа вкара изравнителния гол за "ла фурия" и изпрати 1/2-финала срещу Италия в продължения, но след това пропусна дузпа и улесни задачата пред "скуадрата".

И ако досега Мората страдаше от тежките критики и дори заплахи от страна на негови сънародници, този път италианците бяха тези, които преминаха границата и със серия от съобщения, изпратени до неговата съпруга при гола му за 1:1, демонстрираха едно друго грозно лице на футбола.

Фенове на Италия са залели профила на Алис Кампело със закани и клетви, като сред тях има такива с пожелания за рак и инфаркт на Мората и децата му. Един фен дори е заплашил жената на Мората с това да отиде до нейния дом и да я запали...

"Честно казано, дори не страдам заради което и да било от тези съобщения. Не мисля, че става въпрос за "италиански" фактор, а за невежество. Ако се беше случило на по-уязвимо момиче, това щеше да бъде проблем. Нека да не забравяме, че това е просто спорт, който да обединява хората, а не да бъде използван, за да изразявате своя яд. Надявам се, че в бъдеще ще е възможно да бъдат предприети действия срещу подобни хора, защото това е срамно и неприемливо", написа съпругата на Мората в социалните мрежи и публикува част от получените съобщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички