Най-голямата сензация до момента на Европейското първенство! Унгария спря Франция в "групата на смъртта"


Най-голямата сензация до момента на Европейското първенство! Унгария спря Франция в "групата на смъртта"
Снимка: Getty Images/Guliver

7482 0

Най-голямата сензация на Европейското първенство по футбол до момента е факт! Пълният аутсайдер в "групата на смъртта" Унгария успя да спре световния шампион Франция, като двата тима завършиха при равен резултат 1:1.

Още от самото начало на срещата домакините, яростно подкрепяни от хиляди свои привърженици на домашната сцена, започнаха много устремено и показаха на "петлите", че няма да им е никак лесно.

Постепенно Франция стабилизира представянето си, но истинският шок дойде за тях в последните секунди на първото полувреме, когато, след няколкото пропиляни чисти положения за тях, Унгария наказа това е поведе в резултата с първата си по-сериозна възможност.

През второто полувреме мачът се игра на една врата, но унгарците показаха страхотно себераздаване и много добра защита, като позволиха на световния шампион да им отбележи едва едно попадение.

Така Франция може да изпусне първото място в групата, което е много важно за разпределението при елиминациите. В последния кръг от груповата фаза "петлите" се изправят срещу Португалия.

СЪСТАВИ

Унгария: Гулачи, Фиола, Орбан, Него, Наги, Атила Салай, Шафер, Р. Салай, Клайнхайслер, Ботка, Адам Салай

Франция: Лорис, Павар, Кимпембе, Варан, Дин, Канте, Рабио, Погба, Гризман, Мбапе, Бензема

ВТОРО ПОУВРЕМЕ

Очаквано Франция започна с атаките от първите секунди, без да губи време. Стигна се до няколко опасни центрирания, при които обаче отбраната на домакините се справи все така стабилно, а Гулачи също се отличи с добро излизане.

В 59-ата минута появилият се като резерва Усман Дембеле получи топката на скорост, напредна, залъга двама противникови футболисти и стреля, но имаше малшансът топката да се отбие в страничния стълб.

66' - 1:1! Бърза контраатака за Франция след изпълнен ъглов удар от Унгария. Лорис изрита топката напред, а Мбапе някак успя да се пребори с двамата противникови бранители, задържа топката в наказателното поле, след което подаде към Гризман, който от непосредствена дистанция разстреля Гулачи.

В 82-рата минута топката попадна в краката на Мбапе в наказателното поле, а младият нападател стреля с по-слабия си ляв крак. Ударът му обаче бе право в Гулачи, който изби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от двубоя домакините, подкрепяни мощно на домашната сцена от своите привърженици, стартираха изненадващо и започнаха с атаките срещу звездната селекция на Франция. След 10 минути игра се затвърди впечатлението, че унгарците бяха по-активният тим на терена.

Постепенно обаче "петлите" взеха контрола над събитията и дори стигнаха до няколко добри ситуации. Най-добрата от тях дойде в 17-ата минута, когато Килиан Мбапе засече с глава центриране, но топката мина покрай вратата. 

В 31-ата минута Мбапе бе изведен по великолепен начин и с двама противникови играчи на гърба успя да подаде с пета назад към Бензема, който вллизаше на скорост. Нападателят стреля, но не уцели топката по възможно най-добрия начин и тя мина покрай вратата.

До финалните минути на полувремето "петлите" останаха отборът, който владееше топката повече и опитваше атаки, но все така без успех. Отличната отбрана на унгарците затрудняваше изключително сериозно звездите на Франция

45+2' - 1:0! Истински шок за гостите, които се оказаха назад в резултата. Крайният бранител Фиола бе изведен след не добра намеса на Павар в отбрана и в крайна сметка стреля в близкия ъгъл по земя, без да остави шансове на Лорис.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Унгария ще има нужда от цялата възможна подкрепа, която може да получи от своите фенове в Будапеща, след като загуби с 0:3 първата си среща от Португалия. Те се сринаха в последните 10 минути, когато паднаха головете, което значи, че последните им 6 допуснати попадения на европейски първенства идват след 75-ата минута,

Само 3 отбора са успяли да продължат към елиминациите, след като са загубили първия си мач в групите. Те обаче спечелиха следващите си две срещи - нещо, което изглежда невъзможно за Унгария в "Групата на смъртта".

Франция се намира в страхотна форма и невероятна серия от 17 поредни мача без загуба, в които е записала 14 победи и 3 равенства. Победа днес ще значи много, още повече, че "петлите" са стигали до финала на европейски първенства във всеки случай, в който са печелили първите си два мача в групата.

Освен това, че не може да бъде победена в толкова поредни мачове, Франция има и друга отлична серия - намира се в поредица от 5 победи без допуснат гол. Ако това се случи и днес, ще запишат невиждана серия от победи без допуснат гол от септември 2007 годин насам.

В предишните 3 мача между тези съперници Франция неизменно вкарва в първите 30 минути и впоследствие побеждава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички