Исторически автогол и червен картон спънаха Полша за мечтан старт на Словакия на Евро 2020


Исторически автогол и червен картон спънаха Полша за мечтан старт на Словакия на Евро 2020
Снимка: Getty Images

4653 0

Воденият от Роберт Левандовски тим на Полша започна с поражение участието си на Европейското първенство по футбол, след като Словакия ги победи с 1:2 на стадион "Крестовски" в първи мач от група Е. Исторически автогол и първи червен картон на Евро 2020 белязаха срещата в Санкт Петербург, в която имаше вълнения до последния съдийски сигнал.

Словакия показа по-силна игра в първите минути на срещата и закономерно стигна до попадение. В 18-ата минута Роберт Мак осъществи страхотен индивидуален пробив в наказателното поле, след което опита удар към врата, след който вратарят Войчех Шчесни си отбеляза автогол - нещо, което никога досега не се е случвало на европейско първенство.

Секунди след началото на втората част Полша стигна до изравнителен гол чрез Карол Линети. В 62-ата минута обаче поляците отново си усложниха мача, след като Гжегож Криховяк получи втори жълт картон и се превърна в първия играч на Евро 2020, получил червен картон.

Това помогна на Словакия да си върне преднината седем минути по-късно, когато Милан Шкриняр вкара. До края Левандовски и Бендарек можеха да изравнят, но направиха пропуски пред противниковата врата. По-късно днес ще се изиграе и другият мач от групата - Испания срещу Швеция, който ще можете да проследите в Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 18 минути игра Словакия поведе в резултата. Роберт Мак овладя на левия фланг, откъдето осъществи страхотен солов пробив през отбраната на Полша, елиминирайки няколко футболисти. Мак стигна пред вратата на поляците, където стреля към близкия ъгъл и успя да промуши топката зад гърба на Войчех Шчесни. Попадението беше записано като автогол на вратаря - 0:1!

Попадението даде "криле" на тима на Словакия, който заигра още по-силно в предни позиции. В 26-ата минута Мачей Рибус овладя в наказателното поле и стреля към вратата на Шчесни, но бранител на Полша блокира изстрела. Минута по-късно Юрай Куцка опита хубав удар от дистанция, който премина малко над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след подновяването на играта Полша успя да възстанови равенството в резултата. След хубава отборна атака Карол Линети получи подаване на чиста позиция в наказателното поле, от която отправи удар към далечния ъгъл, който Дубравка не успя да спаси - 1:1!

В 62-ата минута обаче "Дружина полска" остана с човек по-малко на терена. Санкционираният с жълт картон през първата част Гжегож Криковяк извърши нарушение срещу противников футболист, а главният арбитър прецени, че фалът заслужава втори жълт и съответно червен картон.

Числовото преимущество на Словакия бързо даде резултат. В 69-ата минута, след центриране от корнер, Милан Шкриняр показа отлична техника за бранител, за да реализира второ попадение във вратата на Полша и да върне преднината на своя отбор - 1:2!

До края на срещата Роберт Левандовски и Ян Беднарек бяха най-близо до това да изравнят резултата, но малко не им достигна, за да го сторят.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Полша спечели само един от последните си седем мача, но се нуждае от задължителен успех днес, ако иска да се намеси в битката за класиране към елиминациите. С нападател като Левандовски обаче Полша знае как да бележи, като в последните си четири срещи са вкарали два или повече гола.

Словакия влиза в Евро 2020 в серия от пет мача без поражение, макар и да успя да спечели само един от тези двубои. Това е първи мач за Словакия срещу този съперник от 2013-а насам, като обикновено срещите между двата отбора не са белязани от много попадения. Очакванията са и в този мач да не се стигне до над 2,5 гола.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Полша: Шчесни, Бережински, Глик, Беднарек, Рибус, Линети, Криховяк, Клих, Йожвяк, Желински, Левандовски

Словакия: Дубравка, Хубочан, Шкриняр, Сатка, Пекарик, Хараслин, Куцка, Хромада, Мак, Дуда, Хамшик

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МАЧА ПОЛША - СЛОВАКИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички