Русия измъкна трудна победа срещу Финландия и завърза група В на Евро 2020


Русия измъкна трудна победа срещу Финландия и завърза група В на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

4712 0

Отборът на Русия постигна първи успех в груповата фаза на Европейското първенство по футбол, след като победи Финландия с минималното 0:1 на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург. Гол на Алексей Миранчук в продължението на първата част донесе задължителните три точки за тима на Сборная, който отново е в борбата за продължаване напред в турнира.

Това бе 15-а победа за Русия срещу Финландия във футболното съперничество между двете нации. Тя обаче не беше никак лесна, като още в самото начало на двубоя финландците вкараха попадение във вратата на Сборная, което обаче бе отменено заради тънка засада. След това двата отбора показаха равностоен футбол, като положения за гол не липсваха и пред двете врати.

Победата обаче отиде при Русия, след като Миранчук вкара фантастичен гол в края на първата част. През второто полувреме Теему Пуки имаше най-чисти положения за гол, но не ги оползотвори. След тази победа Русия се изравни по точки с Финландия (3). С три точки е и тимът на Белгия, който утре се изправя срещу Дания, който е без точки в актива си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Финладия успя да вкара топката в мрежата на Русия. След центриране от десния фланг Йоел Похянпало плонжира, за да засече топката с глава във вратата на Сборная. След намесата на ВАР обаче бе установена засада на нападателя, а попадението беше отменено.

В 10-ата минута Русия организира хубава атака, при която топката се разигра в наказателното поле на финландците. Накрая Магомед Оздоев получи подаване на чиста позиция за стрелба, но изпълнението му бе крайно незадоволително, като дори не намери очертанията на вратата.

В средата на полувремето Похянпало получи хубаво подаване в наказателното поле, но последвалият удар беше блокиран от бранител на Русия. В продължението на първата част Сборная излезе напред в резултата. Алексей Миранчук проби в наказателното поле и опита много хубав удар към горния десен ъгъл на вратата, който порази целта - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с по-открит футбол, който доведе и до повече интересни положения пред двете врати. В 49-ата минута Теему Пуки стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му беше блокиран от бранител.

Три минути по-късно Александър Головин нанесе хубав удар от границата на пеналтерията, който хвана неподготвен вратаря на Финландия, на премина малко встрани от гредата. В 54' Пуки отново можеше да вкара за финландците, но този път вратарят се намеси.

В средата на полувремето Рифат Жемалетдинов се освободи от опеката си в наказателното поле, но последвалият удар премина встрани от целта. В 72-ата минута Далер Кузяев стреля елегантно към вратата на Финландия, но Храдецки се намеси хладнокръвно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ФИНЛАНДИЯ: Градецки, Райтала, О'Шонеси, Араури, Тойвио, Уронен, Камара, Шулер, Лод, Похянпало, Пуки

РУСИЯ: Сафонов, Дивеев, Фернандес, Джикия, Оздоев, Баринов, Зобнин, Кузяев, Головин, Миранчук, Дзюба

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Русия стартира участието си на Евро 2020 срещу най-тежкия съперник в групата и един от фаворитите за трофея - Белгия. Въпреки това симпатизантите на Сборная очакваха да видят малко по-голям отпор срещу "червените дяволи", които ги разгромиха с 3:0. Сега руснаците ще искат да се поправят, като победят тима на Финландия, който, изненадващо или не, стартира с победа над Дания.

И настроението, и кадровата ситуация са в полза на скандинавците - те нямат контузени футболисти и са под еуфорията от първата си победа на европейско първенство. В първия кръг финландците надвиха Дания с 1:0, докато руснаците паднаха тежко от Белгия с 0:3.

Тимът на Станислав Черчесов има и сериозни проблеми със състава. Още преди началото на турнира те загубиха Фьодор Кудряшов и участието му днес е под въпрос. Далер Кузяев също може да не играе срещу Финландия, след като си контузи главата при загубата от Белгия.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МАЧА ФИНЛАНДИЯ - РУСИЯ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички