Автогол попари Германия и даде летящ старт на Франция на Евро 2020


Автогол попари Германия и даде летящ старт на Франция на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

11047 0

Световният шампион Франция победи Германия с минималното 1:0 в голямото дерби от група F на Европейското първенство по футбол. На "Алианц Арена" в Мюнхен автогол на Матс Хумелс доведе до поражение за Бундестима на старта на Евро 2020. "Петлите" показаха шампионски характер и контролираха срещата до самия край.

В 20-ата минута прострелно центриране в наказателното поле доведе до това Хумелс да си вкара автогол. През втората част Германия опита всичко възможно в офанзивен план, но "петлите" бяха непробиваеми. Междувременно Франция уцели греда, а две попадения - на Килиан Мбапе и на Карим Бензема, бяха отменени заради засади. Как се разви срещата Франция - Германия, четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Точно преди началото на двубоя парапланерист изненадващо се приземи на "Алианц Арена", като при падането се удари. Двама играчи на Германия веднага му се притекоха на помощ, за да се изправи на крака. Не е ясно дали парапланеристът умишлено се е приземил на стадиона, или е било инцидент. 

Иначе Германия започна срещата по-настъпателно, като в първите минути опита да притисне своя съперник. До положения за гол обаче не се стигна. Постепенно Франция погледна по-смело в предни позиции и организира няколко опасни атаки.

В 16' Антоан Гризман центрира от корнер, а Пол Погба засече с глава в малкото наказателно поле, но ударът му премина над вратата. Минута по-късно Килиан Мбапе отправи много опасен удар по диагонала, който принуди Мануел Нойер да избие топката в корнер.

Натискът на Франция даде резултат в 20-ата минута, когато Пол Погба изведе Люка Ернандес с великолепен пас в наказателното поле. Там футболистът на "петлите" опита прострелно подаване успоредно на голлинията. Матс Хумелс се опита да изчисти топката от пеналтерията, но вместо това си отбеляза автогол - 1:0!

В 38-ата минута Илкай Гюндоган достигна до подаване в наказателното поле и нанесе удар от чиста позиция, но изпълнението му не беше достатъчно добро и излезе в аут. В 40' Йошуа Кимих, който бе санкциониран с жълт картон по-рано в срещата, извърши фал, след който може да се чувства късметлия, че не беше изгонен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Франция бе много близо до това да удвои преднината си в резултата. Адриен Рабио беше изведен в наказателното поле и излезе сам срешу Мануел Нойер, но ударът му срещна страничния стълб. Две минути по-късно Германия можеше да изравни, но удар на Серж Гнабри от чиста позиция в наказателното поле премина малко над вратата.

В средата на полувремето Килиан Мбапе получи пас от Пол Погба в наказателното поле. Последваха финтове от френския голмайстор, а след това и удар към далечния ъгъл, който влезе във вратата на Нойер. Попадението на Мбапе обаче бе отменено заради много тънка засада.

В 78-ата минута Килиан Мбапе набра скорост за бърза контраатака на "петлите", нахлу в наказателното поле, но се озова на тревата след съприкосновение с Матс Хумелс. Главният арбитър понечи да надуе свирката си за дузпа, но се отказа и остави играта да продължи. При единоборството Хумелс игра с топката, но ситуацията бе спорна.

В 85' Килиан Мбапе получи извеждащ пас по десния фланг, откъдето французинът подаде по земя към Карим Бензема, който се разписа на празна врата. Попадението обаче отново бе отменено заради засада на Мбапе. До края Германия опита да стигне до нещо опасно пред вратата на Франция, но "петлите" бяха отлично подредени в отбрана и не допуснаха заплаха за Юго Лорис.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Франция: Лорис; Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес; Погба, Канте, Рабио; Гризман, Бензема, Мбапе

Германия: Нойер; Гинтер, Хумелс, Рюдигер; Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс; Хаверц, Мюлер, Гнабри

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Световният шампион от 2018 година показа, че се намира в отлична форма преди Евро 2020, след като записа две класически победи с по 3:0 - срещу Уелс и срещу България. Тимът на Германия, който се провали на Мондиал 2018, показа някои колебания в играта си, но и сериозни способности в офанзивен план. Бундестимът направи равен с Дания, а няколко дни по-късно прегази Латвия със 7:1, като имаше седем различни голмайстори в мача.

Двама от водещите играчи на световните шампиони - нападателите на Барселона и Реал Мадрид Антоан Гризман и Карим Бензема, са възстановени от проблемите, които имаха и ще бъдат на разположение на Дидие Дешан за двубоя с Германия. Има вероятност Оливие Жиру да стартира вместо Бензема, но президентът на френския футбол разкри, че Бензема ще играе срещу Германия.

В състава на Германия отсъства Йонас Хофман, който по всяка вероятност няма да играе срещу Франция заради контузия. Голямата въпросителна е около халфа на Байерн Мюнхен Леон Горецка, който е много вероятно да остане на резервната скамейка за началото на двубоя на "Алианц Арена". Голямата дилема пред Йоахим Льов е как да изглежда защитата му (подробности тук).

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА СБЛЪСЪКА ФРАНЦИЯ - ГЕРМАНИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички