Дания с най-трудния емоционален и игрови мач - срещу фаворита Белгия на Европейското първенство по футбол


Дания с най-трудния емоционален и игрови мач - срещу фаворита Белгия на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1533 0

Започва и ден номер 7 от Европейското първенство по футбол. Един от сблъсъците ще бъде доста по-емоционален от останалите, но не заради чисто футболните фактори. Става въпрос за мача между Дания и Белгия, които са в група В с отборите на Русия и Финландия.

Футболистите на Дания ще трябва да се съберат емоционално, като могат да използват допълнителната мотивация да играят за своя сънародник и съотборник Кристиан Ериксен, който колабира в първата среща на отбора на Евро 2020. Това е първи двубой след онзи случай и със сигурност ще е натоварен с допълнителен заряд. Той обаче идва срещу един от фаворитите за спечелването на турнира и безспорно най-класния отбор в групата - Белгия.

КОГА Е МАЧЪТ ДАНИЯ - БЕЛГИЯ?

Срещата е днес, четвъртък, 17 юни. Тя ще се състои на стадион "Паркен" в Копенхаген - точно мястото, на което стана инцидентът с Ериксен. Двубоят ще започне в 19:00 часа българско време, като ще можете да следите него и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Разбира се, голямата звезда на "червения динамит" в лицето на Кристиан Ериксен няма да бъде на разположение на Каспер Хюлманд, което е огромен удар за състава. В нападение отново ще се разчита най-много на Мартин Брейтуейт и Юсуф Поулсен, докато в отбрана Симон Кяер и Андреас Кристенсен ще се грижат основно за звездното противниково нападение. Вратарят Каспер Шмайхел ще се опита бързо да забрави грешката си, която се оказа решаваща за загубата от Финландия, за да е максимално полезен за своя тим.

"Червените дяволи" също ще са без свой футболист, който започна като титуляр в откриващия им двубой за Евро 2020, но и който получи травма и няма да вземе повече участие в остатъка от състезанието. Става въпрос за фланговия играч Тимоти Кастан. Неговото място бе заето от Тома Мюние, който се включи по отличен начин - с гол и асистенция. Така той категорично ще започне сред титулярите.

Ян Вертонген, който бе заменен от Томас Вермаелен срещу Русия, ще бъде под въпрос за мача с Дания. Любопитно е и дали в нападение Роберто Мартинес ще заложи отново на Дрис Мертенс, Яник Ферейра-Караско и Ромелу Лукаку, който вкара на два пъти в първия мач, или ще намери място и за Еден Азар.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Дания прекъсна добрата си серия от 5 поредни мача без поражение (4 победи и 1 равенство), като загуби от дебютанта Финландия на старта на Евро 2020. Там обаче сериозно влияние оказа фактора със случилото се с Ериксен, който разклати психиката на всичките от отбора.

Белгия пък започна турнира с победа и затвърди добрата си форма, достигайки 10 поредни мача без поражение. "Червените дяволи" разбиха Русия с 3:0, а отличната си форма от клубния сезон пренесе и нападателят Ромелу Лукаку.

СИТУАЦИЯ В ГРУПА "В"

Ситуацията в групата е ясна. Белгия е големият фаворит за първото място и при победа ще го постигне почти със сигурност. Русия и Финландия са също с по 3 точки (колкото имат "червените дяволи"), но и мач повече. Дания пък за момента няма записан актив.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Дания: Шмайхел, Вас, Кяер, Кристенсен, Мееле, Хойберг, Дилейни, Йенсен, Поулсен, Винд, Брейтуейт

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вермаелен, Боята, Торган Азар, Тилеманс, Дендонкер, Мюние, Мертенс, Караско, Лукаку

Дания - Белгия: Играчи на фокус

Играчите на фокус за двата отбора са тези, от които се очаква да реализират попаденията. Нападателят на Барселона Мартин Брейтуейт има два гола в последните пет мача за Дания, като и двата са паднали преди 20-ата минута. Ромелу Лукаку пък продължи плашещото си ниво от целия сезон с Интер и вече има два гола в състезанието и общо 22 попадения от 19 мача от Мондиал 2018 насам.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички