Дания и Русия се "хванаха за гушите" преди решителния мач на Евро 2020


Дания и Русия се "хванаха за гушите" преди решителния мач на Евро 2020
Снимка: Getty Images

1092 0

Напрежение възникна в Русия преди мача на "Сборная" срещу Дания на Европейското първенство по футбол. двубоят на стадион "Паркен" в Копенхаген е последен за двата тима в груповата фаза на турнира и ще определи съдбата им в него. Затова победата е важна и за двата тима.

Напрежението възникна след изказванията на няколко от датските национали преди срещата. Нападателят Юсуф Поулсен, например, заяви, че в този мач очаква само победа.

"Това е единственото, което може да ни помогне да излезем от групата. Сигурен съм, че ако се доближим до нивото си от мача с Белгия, ще спечелим в понеделник. Ако не можеш да победиш отбор като Русия, то не заслужаваш да продължиш напред", заяви датчанинът. Съотборникът му Яник Вестегор допълни: "Все още имаме големи амбици. Ще излезем и ще победим Русия".

И докато в руския тим приеха изказванията нормално, осъдителни реакции дойдоха от руската Дума и от бивш клубен президент. "Страната ни спечели първа трофея, когато хората в Дания сравняваха футбола с Африка и пингвините. Датчаните винаги са дръзки и нахални, докато не ги нашляпат. Допускам, че самоуверените изказвания - това е психологически момент", заяви Андрей Червиченко, бивш президент на Спартак (Москва).

"Толкова са отвратителни. В Дания дори отказаха да пускат наши фенове - взимат максимума от всяка възможна ситуация. Ще видим дали ще стане. Мечтая на тях нищо да не им се получи и без всякакъв шанс да отидат на последното място", допълни той.

"Що се отнася до самоуверените изказвания на датчаните, нека си говорят, няма проблем. Но трябва да отбележа, че това е пълно неуважение. Нашите още не са отговорили, но не е важно да се изказваш, а да действаш. Думите на датските футболисти трябва да мотивират нашите момчета. Те трябва да покажат всичко, на което са способни, дори повече. Да докажат, че Русия не е само спортна държава, но и футболна", заяви по повода членът на Държавната Дума Дмитрий Свищев. А в какъв скандал на Европейското се забърка Унгария вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички