Червен картон и Ериксен герой: Англия е безпомощна в последните мачове с Дания (ВИДЕО)


Червен картон и Ериксен герой: Англия е безпомощна в последните мачове с Дания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5918 0

Европейското първенство по футбол почти измина сякаш на един дъх и остават едва два мача до края му. Първият от тях е между Англия и Дания и трябва да определи кой от двата отбора ще прави компания на Италия в големия финал, който ще се състои на 11 юли на "Уембли" (Лондон).

"Трите лъва" са определяни като големия фаворит в сблъсъка, но "червения динамит" далеч не трябва да бъде подценяван. Всъщност в последните мачове от близкото минало играчите на Гарет Саутгейт не успяха да победят датчаните. Става въпрос за двете срещи между съставите през есента на 2020 година за Лигата на нациите.

Тогава те попадат в една група заедно с Белгия и Исландия, като Дания завършва на втора позиция, а Англия на трета, въпреки че и двата тима са с равен брой точки, а "трите лъва" са с по-добра голова разлика. Това се дължи именно на факта, че те не успяха да победят съперника си и имаха по-лоши показатели в директните мачове.

Първият от тях бе на 8 септември и завърши при нулево равенство. В него островитяните държаха топката в малко по-голям период от време (53 срещу 47 процента), но имаха два пъти по-малко опити за удари към противниковата врата (5 срещу 10).

Втората среща е от 14 октомври и в нея "червения динамит" грабва успеха. Тогава статистиката отново е в тяхна полза относно опитите за удари, а притежанието на топката е още по-изравнено (51 срещу 49 за Англия). А в герой се превръща Кристиан Ериксен, за когото е известно, че няма да може да играе редом до сънародниците си поради инцидента от началото на Евро 2020.

В онзи двубой ключов е моментът, в който Хари Магуайър си изкарва червен картон. Той получава жълт още в 5-ата минута, а в 22-ата е санкциониран за втори път, след като овладява нескопосано топката и след това извършва грубо нарушение, с което прекратява опасна контраатака. Така и напуска терена. Само 3 минути след това идва и попадението за Ериксен от дузпа. Вижте най-интересното от срещата във видеото по-долу.

А ето и 9 причини да се влюбите в отбора на Дания на Евро 2020, ако все още не сте го сторили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички