Брилянтното действие на Куртоа срещу Роналдо, което сложи началото на решаващия гол (ВИДЕО)


Брилянтното действие на Куртоа срещу Роналдо, което сложи началото на решаващия гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2214 0

Португалия бе детронирана от Белгия и отпадна на Европейското първенство по футбол. "Мореплавателите" създадоха далеч повече положения от своя съперник, но в крайна сметка "червените дяволи" продължиха напред след миг на гениалност от Торган Азар.

Любопитното е, че при попадението на Торган и вратарят Тибо Куртоа имаше своята роля, която може да е останала незабележима за някои. Стражът на Реал Мадрид се отличи с хладнокръвно отиграване с топка в крака в наказателното си поле секунди преди попадението.

Куртоа бе притиснат от Кристиано Роналдо, но действа технично, замахвайки, че ще подаде, но без да го стори, с което остави португалеца зад себе си. Последва бърза размяна на подавания между белгийците, дълго такова към Ромелу Лукаку, който се пребори отлично физически, леко разбъкрване на границата на наказателното поле и накрая топката се озова в Азар, който отдалеч отправи страхотен изстрел.

Освен техничното си отиграване 29-годишният вратар на Белгия се отличи и със стабилни намеси в течение на сблъсъка, като сред тях бяха изстрел на Роналдо от пряк свободен удар и нанесен друг такъв от Рубен Диаш с глава след ъглов удар.

А след самия мач Кристиано Роналдо се обърна с любопитни думи към Тибо Куртоа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички