Защо стана опасно вече да си успешен футболист


Защо стана опасно вече да си успешен футболист

1960 0

Да бъдеш успешен играч нещата не опират само до пари, коли и слава. Понякога си застрашен от това да се окажеш заложник на любителите на лесни пари. Ето кои разбраха това от личен опит:

Уилсон Паласиос (Бирмингам, Уигън, Тотнъм, Стоук Сити)

През 2007 година неизвестни похитиха 14-годишния брат на Палсаиос Едуин. Националът на Хондурас отговори на всички условия на бандитите. Паласиос, който в този момент играеше за Бирмингам, предаде на похитителя 500 000 долара. За съжаление, Едуин така и не се върна в семейството - след 2 години полицията откри тялото му.

Кристиан Ободо (Перуджа, Фиорентина, Удинезе, Торино, Лече, Ксанти)

Нигерийският защитник сам се оказа жертва на отвличане - през юни 2012 г. той бе похитен в родината си. Престъпниците разчитаха да получат за него като откуп 150 000 евро. Полицията успя да задържи част от групата на бандитите, а на свобода Ободо успя да излезе със собствени усилия.

"Осъзнах, че нямам нищо за губене и реших да рискувам: блъснах силно един от похитителите, след което той падна в едно дере. Побягнах за помощ. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в залавянето на бандитите", спомня си футболистът.

Карлос Тевес (Бока Хуниорс, Коринтианс, Уест Хем, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус)

Инцидентът стана наскоро - бащата на Тевес Хуан Карлос Кабрал бе отвлечен в края на юли миналата година. Нападението над родителя на звездата не било планирано, бандитите били привлечени от скъпата кола, която карал Кабрал. Тевес удовлетвори скромните искания на похитителите, плащайки за 8-часовия престой на баща си като заложник 30 000 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички