За първи път клубовете в Европа са на обща печалба


За първи път клубовете в Европа са на обща печалба
Снимка: Getty Images/Guliver

862 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че финансовият феърплей е направил европейските клубове финансово по-стабилни. "Това подобрение от финансова гледна точка на клубовете в топ първенствата на Европа в сравнение с 2011 година е показателен, че финансовият феърплей върши отлична работа. Сега е време да направим следващата крачка".

"Решихме да заздравим законовите рамки, да има повече прозрачност и колективен труд от нашите финансови и счетоводни практики. Новите регламенти ще помогнат на УЕФА да се справя по-бързо и навременно с възникналите проблеми, преди те да станат по-сериозни. Например, ако даден клуб е похарчил определена сума за трансфери или е изпаднал в дългове, УЕФА моментално ще реагира и ще вземе отношение по въпроса, за да провери дали отборът може да следва правилника в бъдеще“.

В един от последните доклади на УЕФА, който анализира финансовото състояние на 718 първодивизионни клуба в Европа за периода от края на декември 2017 година досега, 29 от 54-те топ първенства са регистрирали печалба за сметка на 8-те случая при създаването на финансовия феърплей през 2011 година. Европейският клубен футбол отбелязва повишаване на печалбите в отборите с 1,6 млн. евро за 2017 година, като общият приход е на стойност 600 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички