За първи път Китайската футболна асоциация обяви бюджета си


За първи път Китайската футболна асоциация обяви бюджета си
Снимка: Pixabay

1049 0

Китайската футболна асоциация (КФА) за първи път публикува проектобюджета си за 2017-а година. Съгласно предоставения на местните медии доклад през тази година разходите ще се увеличат с 45 процента до 670 милиона юана (97,6 милиона долара).

Повече от 27 процента от парите са предназначени за развитието на националните отбори, а също така и за тренировките на участващите в тях футболисти. Още 18 процента ще се дадат на възпитанието на младите таланти, а 10 процента са заделени на женските отбори.

Сред останалите разходи се вижда сума за покриване на разходите по финансирането на мачовете от първенството, подготовката и повишаването на квалификацията на треньорите, рекламата на футбола сред населението, задоволяване на нуждите на самата федерация. Но също така китайската футболна централа ще увеличи приходите си с 2 процента до 780 милиона юана или 113,7 милиона долара.

Публичното обявяване на финансирането и бюджета на федерацията на Китай е поредната стъпка от опитите на голямата азиатска страна да влезе на футболния пазар като голяма сила. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички