ВИДЕО: ЮАР шокира Египет - изхвърли ги от домашната КАН


ВИДЕО: ЮАР шокира Египет - изхвърли ги от домашната КАН
Снимка: Getty Images/Guliver

1802 0

Египет се прости с шансовете си за осми трофей от Купата на Африка, след като отпадна в осминафиналите на турнира след загуба от Южна Африка с 0:1 на стадиона в Кайро. Домакините на надпреварата бяха предварително сочени като фаворити както в срещата, така и в целия турнир, но не успяха да оправдаят очакванията на хилядите по трибуните в съботната вечер.

След равностойно първо полувреме, „фараоните“ опитаха да натиснат южноафриканците, като стигнаха до най-чистото си положение чрез Трезеге, получил отличен пас от звездата на Ливърпул Мохамед Салах. От своя страна, играчите на Стюарт Бакстър рядко опитваха да застрашат вратата на Мохамед Ел Шенави.

Срещата вървеше към продължения и поредна суха мрежа за Египет, когато „Бафана Бафана“ направи смъртоносна контраатака пет минути преди края на редовното време. Лебо Мотиба намери Тембинкоси Лорч, който напредна и не остави шансове на Ел Шенави за 1:0. Домакините бяха шокирани и до края на мача така и не успяха да създадат сериозно голово положение пред стража Ронвен Уилямс.

Така Южна Африка е отново на четвъртфинал за Купата на Африка след 2013, когато тимът отпадна от Мали след изпълнение на дузпи. Седемкратният шампион в надпреварата пък напуска домашния турнир след три победи без допуснат гол в груповата фаза. Възпитаниците на Хавиер Агире загубиха и за първи път пред собствена публика от 2014 г. насам, а след края на двубоя президентът на Египетската футболна асоциация Хани Абу Рида подаде оставка.

Шампионът от 1996 година ще се изправи в спор за място на полуфиналите срещу Нигерия. „Суперорлите“ детронираха по-рано действащия шампион Камерун след зрелищен сблъсък, преминал през много обрати и завършил 3:2. Одион Игало изведе нигерийците напред, преди шампионите да обърнат чрез Стефан Бахокен и Клинтън Н‘Джие. Отново Игало и Алекс Айоби, обаче, донесоха успеха на трикратните победители в надпреварата. Другият ясен четвъртфинал в тазгодишното издание е между Сенегал и Бенин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички