В Сърбия нарекоха Джокович "идиот" заради подкрепа към Хърватия


В Сърбия нарекоха Джокович "идиот" заради подкрепа към Хърватия
Снимка: Getty Images/Guliver

1213 0

Бившият номер 1 в света Новак Джокович отнесе сериозни критики в родината си Сърбия, след като обяви, че подкрепя отбора на Хърватия на Световното първенство по футбол. Сърбите отпаднаха още в груповата фаза на Мондиала, а преди няколко дни Джокович, който в момента играе на Уимбълдън, заяви, че се надява Хърватия да спечели трофея.

"Подкрепям Хърватия. Знам кой отбор искам да видя да вдига трофея", заяви Джокера, който вчера си осигури място на четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб. Думите му предизвикаха остра реакция в Сърбия, като членът на управляващата партия на Александър Вучич - Владимир Джуканович, нарече Джокович идиот. Джуканович в момента е на почивка в Гърция, но това не му попречи да критикува тенис звездата, публикувайки видео в Instagram.

"Само идиоти биха подкрепяли Хърватия. Не те ли е срам, Новак? Всички, които подкрепят Хърватия, са психопати или луди и трябва да бъдат затворени в лудница. Джокович е национален герой и аз му благодаря, но как не го е срам да подкрепя Хърватия. Толкова много сърби от Крайна те подкрепят, а ти подкрепяш страната, която ги изгони", заяви Джуканович. В същото време президентът на Сърбия Александър Вучич не скри, че е подкрепял Русия в четвъртфиналния мач с Хърватия. "Това е мое право. Сърбия е демократична страна и всеки може да подкрепя когото си иска", коментира Вучич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички