В Испания брутално откровени за липсата на Мората на Мондиал 2018


В Испания брутално откровени за липсата на Мората на Мондиал 2018
Снимка: Guliver/GettyImages

2101 0

Селекционерът на Испания Хулен Лопетеги даде разяснение относно липсата на Алваро Мората в състава на Испания за Световното първенство по футбол в Русия през следващия месец. Както е известно, преди няколко месеца изглеждаше сигурно, че Мората ще води нападението на тима, но в крайна сметка той дори няма да играе в Русия заради слабите си изяви в последните 6 месеца.

"Беше трудно решение, но трябваше да го направя. Мората имаше добри моменти през целия сезон, но в същото време и доста провали. Но не му се получиха нещата в края на сезона и бях длъжен да го имам предвид.

"Знам, че Мората скоро ще си върне формата, която може да ни покаже. Защото той си остава играч от световно ниво и ще помага на Испания в бъдеще", категоричен беше селекционерът на Испания.

Бившият ас на Реал започна отлично сезона в Челси и бележеше в почти всеки мач на лондонския тим. Мората обаче имаше проблеми с кръста, които пренебрегна, а травмата стана по-сериозна и се наложи да не играе около 2 месеца. Това срина формата и самочувствието му, а в края на сезона Мората действаше най-често като резерва на ветерана Оливие Жиру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички