В Холандия разследват расистки инцидент по време на мач от Втора дивизия


В Холандия разследват расистки инцидент по време на мач от Втора дивизия
Снимка: Getty Images/Guliver

1080 0

Холандски прокурори заявиха в понеделник, че са започнали разследване по вероятна расистка обида, която доведе до прекъсването на футболен двубой от местната Втора дивизия ден по-рано. Срещата между Ден Бош и Екселсиор бе прекратена след половин час игра в неделя. Главният съдия реши да изведе от терена играчите, след като нападателят на Екселсиор Ахмад Мендеш Морейра бе обиждан на расистка основа от сектор с привърженици на домакините.

Той сподели, че е бил наричан „негър и събирач на памук“ от фенове от началото на двубоя. „Много съм ядосан и същевременно тъжен, че тези неща продължават да се случват и днес“. Прокурорите казаха, че ще проверят заснетото от камерите и ще работят с местната полиция за идентифицирането на виновните за инцидента.

Играта бе подновена след десет минути, но впоследствие Холандската футболна асоциация заяви, че разследва случая и ще вземе мерки срещу Ден Бош и техните фенове. „Заедно с клуба ще направим всичко по силите си, за да издирим виновните“, заяви директорът на лигата Ян Блюсен. Местната асоциация може да наложи наказание с частично или цялостно затваряне на сектори или да наложи санкции на клубовете, ако те не са направили достатъчно, за да предотвратят расистките нападки.

Инцидентът е последният от расистките в европейския футбол. Припомняме, че този месец нападателят на Бреша Марио Балотели заплаши с излизането си от терена заради расистки обиди, докато в Украйна офанзивният играч на Шахтьор Донецк Тайсон получи червен картон, след като реагира със среден пръст на расистките нападки от трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички