Уволниха душманина на Гонзо два месеца преди Мондиала


Уволниха душманина на Гонзо два месеца преди Мондиала
Снимка: Getty Images/Guliver

1461 0

Селекционерът на Япония Вахид Халилходжич загуби работата си два месеца преди Световното първенство в Русия. Японската футболна асоциация потвърди, че 65-годишният специалист е уволнен заради незадоволителното представяне на отбора в последните контроли.

Халилходжич успя да изведе Япония до финалите на Мондиала, но няма да бъде начело на отбора на турнира в Русия. Новината бе оповестена от президента на Японската футболна асоциация Кодзо Ташима. Отбелязва се, че Япония не само е изглеждала слаб отбор в последните проверки, но и част от играчите са недоволствали от тренировъчните методи на Халилходжич. На Световното първенство Япония е в група Н с тимовете на Полша, Сенегал и Колумбия. Първенството на планетата ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли. Така новият селекционер на азиатците ще има не повече от два месеца за подготовка. Япония ще изиграе три контроли, преди да стартира на Мондиала срещу Колумбия на 19 юни.

Халилходжич е известен у нас като "душманина на Гонзо". Веднага след идването си в Рен през ноември 2002 г. босненецът закотви любимеца на агитката на Левски на резервната скамейка на френския тим и не му даде никакъв шанс за изява, като пускаше Георги Иванов рядко в игра за по 5-6 минути. Освен това не пропускаше да се заяжда с него по поводи като пушене на цигари и др. Контрактът на Халилходжич с Японската федерация бе до края на Световното първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички