Турция иска домакинството на Евро 2024


Турция иска домакинството на Евро 2024

1433 0

Турция обяви официално кандидатурата си за домакинство на Европейското първенство през 2024 година. Кандидатурата е подкрепена от президента на страната Реджеп Ердоган.

Това ще бъде втори опит за южната ни съседка да приеме надпреварата на Стария континент, като страната загуби финалното гласуване за Евро 2016 от Франция с един глас. Турция искаше да насочи усилията си към Евро 2020, но УЕФА реши този шампионат да се проведе в различни страни в целия континент, а Турската футболна федерация не пожела да участва. "Този път право на домакинство се пада на нас", обяви президентът на федерацията Йълдъръм Демирорен. Той благодари на Ердоган за оказаната подкрепа: "Вярвам, че сме поели заедно по този път".

"През последните години Турция направи големи крачки напред по отношение на стадионите. Ние имам способността да организираме каквото и да е събитие на световно ниво", коментира спортният министър на страната Акиф Килич. Основен конкурент на Турция за домакинството на Евро 2024 ще бъде Германия, а се очаква да има и обща кандидатура на Скандинавските страни. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 3 март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички