Топ 15: Звездите на световния футбол, които казаха "Не!" на китайските пари (СНИМКИ)


Топ 15: Звездите на световния футбол, които казаха "Не!" на китайските пари (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

3688 0

Живеем във време, в което Китай се опитва да се превърне в световна сила във футбола, привличайки огромен брой звезди на любимата игра и плащайки им сериозни заплати, за да играят по техните терени.

Педро, Аксел Витсел, Карлос Тевес и Грациано Пеле са само част от перлите на футбола, които вече заминаха за азиатската страна и си живеят живота. Китайците обаче продължават да искат още и още от най-добрите играчи в европейските първенства, а заплатите, които предлагат, залъгват голяма част от футболистите. Педро например вече прибира по 400 000 паунда в сметката си всяка седмица, докато в Челси играеше за "скромните" 140 000. Карлос Тевес пък е най-добре платеният футболист в света, поличавайки по 615 000 паунда на седмица.

Има някои играчи обаче, които казаха "Не!" на китайските пари:

№15 Карим Бензема - Френският ас на Реал Мадрид е имал оферта от Тианджин, който му е гарантирал годишно възнаграждение от 23-24 милиона долара, но Бензема е решил да остане в испанската столица.

№14 Сеск Фабрегас - испанският плеймейкър не получава много възможност за игра при Антонио Конте и това привлича вниманието на няколко клуба от най-многолюдната страна. Той обаче споделя пред свои близки, че не е готов да замине в този етап от кариерата си.

№13 Златан Ибрахимович - В края на миналия сезон Ибра заяви, че напуска ПСЖ и това доведе до много въпросителни. В крайна сметка той се озова в Манчестър Юнайтед, а мениджърът му Мино Райола призна: Имаше оферта от Китай, която му гарантираше 100 милиона на сезон, но той не иска пари, иска слава!

№12 Габриел Барбоса - Считан за един от най-добрите таланти на Бразилия, Барбоса е следен от много европейски грандове, а също и то тимове от Китай. Той избра да играе в Интер, а при представянето си разкри: Имах огромна оферта от Китай, но избрах да дойда в Интер, това е първият ми избор.

№11 Кристиан Бентеке - През миналото лято таранът премина в Кристъл Палас, като заяви, че никога няма да последва стъпките на съотборника си в белгийския национален отбор Аксел Витсел.

№10 Джон Тери - Гаунджоу Евъргранде, където треньор е бившият наставник на Челси Луис Фелипе Сколари, е готов да предложи добра оферта на защитника през лятото, когато договрът му със "сините" изтича. Тери е обявил, че няма намерение да напусне Лондон преди да вдигне пета титла с Челси.

№9 Оливие Жиру - Оферта от Китай е пристигнала и за Жиру, който обаче е обявил, че остава в Арсенал докато не спечели титла и подписа нов договор с тима до 2019 година.

№8 Ариен Робен - Един коментар на Робен казва всичко за мнението му за китайското първенство: Трансфер там значи нещо ново. Нещо различно. Значи, че с кариерата ти е свършено.

№7 Роберт Леванодвски - Според агента на поляка, той е можел да стане най-добре платеният футболист в света с оферта от 34 милиона паунда на година, но е отказал, за да помогне на Байерн да спечели още трофеи.

№6 Димитри Пайе - Още един млад талант на футбола, който каза "НЕ! на китайските милиона. В момента Пайе заработва 125 000 паунда на седмица, като е можел да взима по четири пъти повече в Китай.

№5 Уейн Рууни - Капитанът на Манчестър Юнайтед има проблеми под ръководството на Жозе Моуриньо и все по-рядко получава шанс за изява на английските терени. Английският таран отказал заплата в размер на 750 000 на есдмица, но според футболни критици, нищо още не се знае.

№4 Раул Хименез - Трансферна цел №1 на Ливърпул разкрива, че е имал оферта от Китай, която е отказал: Искам футбона слава, парите сами ще дойдат.

№3 Мауро Икарди - Капитанът на Интер наскоро призна, че е отказал на китайски отбор, защото е щастлив в Интер, но заяви, че по-късно в кариерата си би преминал в азиатски тим.

№2 Яя Туре - Правилно или не, Туре отказа на Китай. Халфът е отказал оферта от 430 000 паунда на седмица, за да остане в Манчестър Сити.

№1 Кристиано Роналдо - Агентът на Роналдо Жорже Мендеш призна, че играчът му е бил плануван в голяма футболна сделка на цена от 257 милиона паунда, като португалецът е щял да прибира по 100 милиона за всеки сезон, който изиграе в Азия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички