Тестиси от овен и други щуротии в договорите на звездите


Тестиси от овен и други щуротии в договорите на звездите
Снимка: Getty Images / Guliver

2424 0

Анонимните хакери от Football Leaks вече разкриха куп тайни от света на футбола и докараха сериозни главоболия на определени клубове и звезди. Наред със сериозните данни изтекоха и някои любопитни факти. Например списък с най-щурите клаузи в договорите на играчите.

Вече е известно, че Роберто Фирмино никога няма да премине от "Ливърпул" в "Арсенал" - това условие е описано в цял раздел от неговия контракт. Всеки друг отбор - включително "Манчестър Юнайтед", може да купи бразилеца срещу 98 милиона евро.

Къща от лего

През 1996 г. германският нападател Джузепе Рейна премина в "Арминия" при странно условие - в началото на всеки нов сезон клубът е длъжен да му построи нов дом. Договорът бе за три години. Планът му обаче се провали грандиозно - Рейна пропусна да опише каквито и да е детайли в договора. Например вида и размера на жилищата. И ръководството на "Арминия" измисли хитър начин да спести пари. В началото на всеки сезон играчът получаваше...къщичка от лего.

Готварски уроци

Конгоанският халф Ролф-Кристел Гуйе-Миен също постави нестандартно искане в Германия. През 1999 г. той настоя "Айнтрахт" да плаща кулинарните курсове на жена му. Двойката все още живее в страната и има три деца.

Полети до космоса

През 1999 г. халфът Стефан Шварц - бронзов медалист с Швеция от Мондиал 1994, се присъедини към "Съндърланд". И при изготвянето на договора научи нещо изумително - клубът изрично му забрани да...лети в Космоса. Шварц винаги е проявявал интерес към темата, а по онова време космическият туризъм тъкмо се зараждаше.

Без самолети

"Арсенал" разреши на Денис Бергкамп да не лети за гостуванията в градове, до които спокойно може да се стигне по суша. Холандецът не криеше своята аерофобия. "Случваше се да летя, но след това не можех да се концентрирам върху мача".

Тестиси от овен

Преди време ексцентричният ливанец Самир Хамам управляваше "Уимбълдън" и "Кардиф". В първия клуб той имаше официално право да променя стартовия състав до 45 минути преди началото на мача. А във втория - да издевателства над футболистите в ритуали по посвещаване. Хамам тестваше тяхната мъжество и жертвоготовност.

В случая на Спенсър Прайър това означава да изяде...тестиси на овен. "Той отказа да ги консумира сурови, но се съгласи да ги хапне варени", с гордост обявява самият Хамам. Тъкмо когато посегнал към деликатеса, Прайър чул злобния смях на мениджъра. Проверката се оказала фалшива - вместо овнешки тестиси му било поднесено пилешко месо. Самир обаче вече не се съмнявал в характера на новака.

Източник: bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички