Терорът в Брюксел бил "малка тренировка" за Евро 2016


Терорът в Брюксел бил "малка тренировка" за Евро 2016

1179 0

Първият заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич коментира случилото се в Брюксел днес.

Както е известно, серия от атентати окървавиха столицата на Белгия и погубиха живота на десетки. Над 100 са ранените в резултат на взривовете.

"Да не дава Господ моите прогнози да се потвърдят, но това е малка тренировка, която е свързана с големи масови мероприятия, такива като Евро 2016. Тогава може да се случи голяма беда. Техните атаки стават все по-дръзки.

Те показаха на целия свят: спецслужбите на Европа са толкова отпуснати, че не са в състояние правилно да квалифицират техните действия. Не са способни да предотвратят тези неща.

Но за да бъдем обективни, борба с "живите бомби" днес е невъзможна. А отпуснатата Европа привлича към себе си хиляди хора, готови да се взривят. Не искам да нагнетявам напрежението, но нашите хора трябва да помислят трябва ли да си рискуват здравето, за да отидат там.

Европейското, вероятно, не трябва да бъде отменено. Сега светът е в състояние да се справи с това. Отменяйки такива мероприятия, ние даваме повод на международния тероризъм да заяви, че ни е победил. Но те не са победили", заяви Клинцевич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички