Светът на спорта скърби за Емилиано Сала, футболисти и отбори почетоха паметта му

Английските власти по-рано днес потвърдиха официално смъртта на Емилиано Сала, който се издирваше в продължение на повече от три седмици. Аржентинският футболист загина при самолетна катастрофа, заедно с пилота, който е управлявал летателното средство.

Светът на спорта скърби за смъртта на футболиста и трагедията, която сполетя него и семейството му. Редица футболисти и футболни отбори почетоха паметта на играча, след като се изпариха и последните капки надежда, че Сала може да е оцелял.

Разпънат между парите и морала: Емилиано Сала

Преди малко повече от две седмици футболният свят бе разтърсен от поредния трагичен инцидент. Аржентинецът Емилиано Сала изчезна при самолетна ка...

Емилиано Сала почина на 28-годишна възраст. Роден на 31 октомври 1990 г. в малката селска общност в Кулулу, в провинцията Санта Фе, на около 340 мили северозападно от Буенос Айрес. След като напредва при юношите в родината си, той се мести във Франция, за да подпише за Бордо. На 21 години дебютира, но следват няколко пъти, в които е отдаден под наем. Той прекарва 2012/13 и 2013/14 съответно в Орлеан и Ниро, отбелязвайки 37 гола в 74 мача.

През 2015 година преминава в Нант, където показва своя голмайсторски  нюх. През първите си два сезона имаше по 15 и 14 попадения съответно, а през тази само за 18 мача има 13 попадения. Последва трансфер в тима на Кардиф на стойност 15 млн. паунда, но Сала така и не успява да заиграе за новия си отбор.

Ето и малка част от отборите и футболистите, които почетоха паметта на Емилиано Сала:

Още по темата

Please select answer!