Световен шампион с Франция: "Златната топка" е гавра, по-добре да я няма!


Световен шампион с Франция: "Златната топка" е гавра, по-добре да я няма!
Снимка: Getty Images/Guliver

2693 0

Световният шампион с Франция през 1998 година Франк Лебьоф изригна след връчването на "Златната топка". Както е известно, отличието спечели халфа на Реал Мадрид и Хърватия Лука Модрич, който през годината спечели Шампионска лига и сребърните медали на Световното първенство. На трето място финишира френският национал Антоан Гризман, като според Лебьоф точно той е трябвало да спечели наградата.

"Това е скандално. Не знам към какви критерии се придържат журналистите, които гласуват. Ако титлите бяха основният критерий, то "Златната топка" щеше да спечели Варан, който спечели Световното първенство и Шампионска лига. Безсмислено е да гледаме индивидуалната игра на всеки футболист, защото не можем да сравняваме, например, вратаря и нападателя. Получава се, че избират не най-добрия играч, а този, който е направил най-голямо впечатление. В тази форма аз смятам "Златната топка" за подигравка с футбола, дори за обида. По-добре е да изчезне, такава награда не е необходима в отборния вид спорт", заяви 50-годишният французин в интервю за RMC Sport.

МОДРИЧ ИЗРАВНИ РЕАЛ С БАРСЕЛОНА ПО БРОЙ СПЕЧЕЛЕНИ "ЗЛАТНИ ТОПКИ"

Както е известно, Модрич триумфира, след като събра 753 точки. Вторият - Роналдо, спечели 476, а Гризман получи 414. Спечелилият Шампионска лига и световната титла Рафаел Варан получи 121 точки.

Вижте тук как гласуваха българските спортни журналисти за "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички