След 8 години на поста: Колина вече не е шеф на Съдийската комисия на УЕФА


След 8 години на поста: Колина  вече не е шеф на Съдийската комисия на УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1794 0

След осем година на поста като шеф на Съдийската комисия на УЕФА Пиерлуиджи Колина подаде оставка, като мотивира решението си с лични причини.

Той ще бъде заменен на поста шеф на Съдийската комисия на Евроцентралата от сънародника си Роберто Розети. "За мен бе привилегия да съм на този пост в последните 8 години, много съм доволен от резултатите, които постигнахме с всички през тези години. Искам да благодаря на УЕФА за подкрепата, която оказваха на съдийството", заяви Колина пред официалния сайт на европейската футболна централа.

Италианецът заема същата позиция и в Съдийската комисия на ФИФА, но трябва да се отбележи нещо любопитно, което също може да е оказало влияние върху решението да напусне само поста си в УЕФА.

Той привърженик на въвеждането на системата за видеоповторения в помощ на реферите (ВАР), която беше използвана за първи път на Световното първенство в Русия през юни и юли. УЕФА, от друга страна, реши да не използва ВАР през този сезон в най-комерсиалния си турнир - Шампионска лига, тъй като президентът на организацията Александър Чеферин смята, че новата технология все още не е развита достатъчно. Все още няма яснота дали това решение на УЕФА е причина за оттеглянето на Колина.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички