Селтик спечели титлата на Шотландия за осми пореден път


Селтик спечели титлата на Шотландия за осми пореден път
Снимка: Getty Images/Guliver

2739 0

Отборът на Селтик завоюва осмата си последователна титла в шотландската Висша лига след успех като гост на Абърдийн с 3:0. „Детелините“ се нуждаеха само от равенство на „Питъдри“, за да си подпечатат поредната шампионска титла.

Домакините първи имаха шанса да открият на два пъти чрез Джеймс Уилсън, които уцели гредите. Селтик изчака търпеливо шанса си и поведе пет минути преди почивката чрез Микаел Лустиг, който реализира с глава след центриране на Калъм Макгрегър.

Йозо Симунович, авторът на победния гол срещу Килмарнък миналата седмица, направи 2:0 малко след началото на второто полувреме след нова асистенция на Макгрегър. Френският нападател Одсон Едуард получи подаване от Том Рогич и оформи крайния резултат две минути преди края на редовното време с 21-ия си гол от началото на сезона.

Победата означава аванс от 12 точки пред градския съперник от Глазгоу Рейнджърс, което прави „детелините“ недостижими на върха. Това е втори трофей за Селтик през сезона след спечелената Купа на Шотландия, като тимът, който е непобеден под ръководството на временния мениджър Нийл Ленън, е на път да постигне безпрецедентен трети последователен домашен требъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички