Сантош: Влязохме завинаги в историята


Сантош: Влязохме завинаги в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1682 0

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош похвали футболистите си за представянето им във финала на турнира Лига на нациите срещу Холандия (1:0).

"Благодаря на отбора за показаната игра. Видяхме отборен дух, страст, както и добър и качествен футбол. Това бе първото издание на Лига на нациите и съм уверен, че турнирът ще стане класика. В него участва целия континент, а ние станахме първите победители и влязохме завинаги в историята", заяви Сантош след двубоя на стадион "Драгао".

"Знаехме на какво е способен Френки де Йонг. Нямахме някакъв особен план за негово удържане, но беше ясно - колкото по-малко свобода получава, толкова по-приятна за нас ще бъде играта. Да тренираш национален отбор не е лесно, работата силно се различава от клубната. Нашият сегашен състав е превъзходен, отборът игра с желание и бе прицелен в победата. Не само се отбранявахме, но и създадохме пет-шест голови положения. Ако искаш да побеждаваш, играй добре. Ние победихме, значи сме играли добре. Не е важно в какъв стил го направихме", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички