Сампаоли: Меси може да блести и на Мондиал 2022


Сампаоли: Меси може да блести и на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1487 0

Бившият селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли изрази мнение, че звездата на тима Лионел Меси може да изведе отбора до титла, въпреки провала на Световното първенство по футбол 2018 в Русия. Сампаоли счита, че дори и на 35 години тогава, играчът на Барселона може да стане шампион на Мондиал 2022 в Катар.

"Най-добрият играч в историята се влага напълно. Лео страда както никой друг, когато не побеждавахме. Това го разстройваше повече от всички. Към най-добрия в света има най-големи изисквания, но не винаги всичко се получава. Ние се борихме всеки ден", заяви треньорът, цитиран от "Marca".

"Мисля, че Меси е способен не само да участва на Световното първенство в Катар, но и да блести там. Трябва обаче да се промени самият подход към футбола в Аржентина. Там цари история, жажда за победа на всяка цена. Трябва да бъдат по-сдържани", допълни Сампаоли.

Треньорът, извел Чили до две последователни победи в Копа Америка, бе уволнен като селекционер на Аржентина, след като на Мондиал 2018 отборът записа само една победа в 4 мача и отпадна в осминафиналите. Играта на "гаучосите" в Русия беше много разочароваща. Какви са плановете на Меси за националния отбор - вижте в този наш материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички