Салах: Искам да напиша история на Световното първенство


Салах: Искам да напиша история на Световното първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1581 0

Мохамед Салах направи впечатляващ сезон с Ливърпул и сега очакванията към него за предстоящото Световно първенство по футбол за огромни. Всички надежди в Египет са опрени именно на него, след като стана ясно, че контузията от финала на Шампионска лига няма да му попречи да вземе участие на Мондиала. 

"Натискът за нас беше да се класираме за самото Световно първенство. Някой може да си каже, супер, класирахме се и това, но аз искам да напишем история и да постигнем нещо различно. В моята глава натискът е именно върху това, а не просто да отидем без да постигнем нищо", заяв Салах в интервю за Marca. 

Относно възможността да се изправи срещу Испания и Португалия: "Ако стигнем дотам, би било страхотно. Имат невероятни отбори и със сигурност ще е много трудно да играем срещу тях. Никога обаче не се знае какво ще се случи. Играл съм с Аспиликуета и Коща в Челси, с Морено, Испания има невероятен състав. Не мога да кажа един футболист, но харесвам много Коща и е невероятно да се играе с него".

Нападателят на Ливърпул си припомни и първите спомени, които има Световно: "Мисля, че от 2002 година, не мога да кажа конкретен мач, но ги гледах вкъщи. Бразилия победи с 2:1? Не, 2:0 и двата гола бяха на Роналдо". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички