Садик Адамс: Какво се случи с най-обещаващия тийнейджър във футбола?


Садик Адамс: Какво се случи с най-обещаващия тийнейджър във футбола?
Снимка: Guliver/GettyImages

5358 0

Всичко се случва в разгара на лятото на 2007 година. Мястото е Южна Корея, където се провежда Световното първенство до 17 години. Манчестър Юнайтед печели своята 9-а титла във Висшата лига, новият "Уембли" е най-накрая довършен, а един млад футболист е готов да бъде хвърлен в лапите на жестокостта на футбола.

Часът е 20:00. Гана излиза на терена срещу големия фаворит Германия. Имена като Тони Кроос и Себастиан Руди защитават цветовете на европейския тим, но вниманието е насочено към нападателя Садик Адамс, който се разписва при поражението с 3:2. Оказва се, че това ще бъдат 90-те минути, които ще променят Адамс.

Той показва отлични изяви пред над 7 500 фена, като до края на първенството вкарва още три гола, като помага на отбора си да завърши четвърти. Изявите му това лято го превръщат в един от най-обещаващите таланти на футбола, а той е обявен за най-голямата звезда на турнира от "World Soccer Magazine", като изпреварва имена като Серхио Агуеро, Гарет Бейл, Карим Бензема, Анхел Ди Мария, Хуан Мата, Иван Ракитич и много други.

Последва договор с Атлетико Мадрид. Адамс изиграва 22 мача за резервния отбор и вкарва 9 гола. Следват и трениорвки с първия тим. После обаче ФИФА намира неревности в договора му и получава забрана за игра от четири месеца. Ганаецът разтрогва скоро с "дюшекчиите" и преминава в сръбския Войводина, но след по-малко от половин сезон си тръгва.

В крайна сметка той се завръща в първия си отбор - Етоил де Саел, с който подписва преди да премине в Атлетико Мадрид. Той изиграва 15 срещи и вкарва 7 гола в първата дивизия на Тунис. После играе в Кипър и Саудитска Арабия преди да се върне в родината си. Там печели отличия с Асанте Котоко и друг от бившите си отбори - Ашанти Голд, с който подписва през 2018 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички