Роналдо разказва за онзи мач срещу Манчестър Юнайтед през 2003 година, разговора с Фъргюсън и защо само 50 отбора са го искали

Суперзвездата на модерния футбол Кристиано Роналдо даде обширно интервю пред "DAZN" относно началото на кариерата си и трансфера си в Манчестър Юнайтед. "Магията" се случва през 2003 година, когато Спортинг Лисабон с младия португалец в редиците си се изправя в контролна среща с "червените дяволи".

"Помня този ден така, все едно е днес. Това бе първия мач на новия стадион на Спортинг. Бях щастлив. Щях да се изправя срещу един от най-великите отбори в света.

Кристиано разкри защо празнува головете си по патeнтования за него начин

Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо разкри историята зад популярния си начин на празнуване на голове. Както е известно, от години насам ...

Казах на приятелите си в академията на Спортинг, че ще играя срещу Манчестър Юнайтед и че съм малко притеснен. Смятам, че именно притеснението е част от това да бъдеш големият играч за големите мачове.

Винаги съм нервен, защото искам да покажа най-доброто от себе си и да помогна на отбора си. Важно е обаче да си толкова концентриран, колкото и нервен, защото тогава нещата се получават. 

Разкриха заплатите в Ювентус - Роналдо прибира 20 пъти повече от Буфон

В Италия оповестиха какви заплати взимат в шампиона на страната Ювентус към настоящия момент. Някои цифри са доста изненадващи. Очаквано, лидер п...

Бях мотивиран, бях щастлив и знаех, че ако се представя добре, ще привлека още повече интерес към мен. Не само от Манчестър Юнайтед, но и от други отбори по света, тъй като знаех, че ще ни наблюдават. Знаех, че представители на много отбори идват да ме гледат, а също и Спортинг. Мачът се разви наистина добре за мен. 

Имаше голям интерес към мен. Бях здраво стъпил на земята и знаех, че бъдещето ми е във футбола, че ще бъда професионален футболист и че футболът ще върти моя живот. 

Тогава просто мислех за това, което се случва. Не мислех за миналото, не мислех за бъдещето. Наслаждавах се на възможността да се изправя срещу огромен отбор като Манчестър Юнайтед. 

За мен не беше важно да вкарам в онзи мач. Аз и не успях. Но може би, ако бях вкарал, щеше да има 100 отбора, които да ме искат, а тогава бяха само 50. Важното бе да помогна на отбора, дори и без гол, интересът към мен пак бе голям. 

Казвам го сега и това е истината - още преди мача имаше интерес от Юнайтед към мен. Мачът бе просто като завършек. Играх добре и това доведе до още по-сериозен интерес от тяхна страна. След мача имах чувството, че вече няма какво и на кого да доказвам. Вече всички знаеха, че изберат ли да заложат на мен, със сигурност ще спечелят.

Помня как точно след мача при мен дойде един от директорите в Спортинг, който ми каза, че сър Алекс Фъргюсън иска да говори с мен. Излезнах от нашата съблекалня и заедно с директора и преводач отидохме при Фъргюсън. Той показа огромен интерес към мен, поговорихме си дълго и очевидно бях много щастлив от това. Бях млад и да знам, че големи отбори като Манчестър Юнайтед ме искат, беше много емоционално за мен", споделя Кристиано Роналдо.

По време на турнето на Ювентус в Китай пък CR7 показа и огромното си чувство за хумор, след като се хвърли върху местен полицай. Какво се случи след това може да видите в този материал на SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!