Революционно: УЕФА слага таван на заплатите във футбола


Революционно: УЕФА слага таван на заплатите във футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

1361 0

УЕФА готви веволюционна промяна, която ще засегне едни от най-големите футболни звезди. Пред словенско издание, цитирано от Reuters, президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин заяви, че подобна стъпка ще намали финансовата пропаст между големите и малките клубове.

"Въвеждането на таван на заплатите ще принуди клубовете да са по-рационални. Това ще е голяма борба и спечелването ѝ според мен ще представлява историческа промяна. Най-заможните клубове стават все по-богати и разликата между тях и останалите се увеличава. В бъдеще ще трябва сериозно да разгледаме възможността да ограничим бюджетите на клубовете за заплати", заяви словенецът.

Чеферин все още не бърза с въвеждането на видеоповторенията в европейските първенства и международните клубни турнири на Стария континент, въпреки че технологията вече се прилага в надпревари под шапката на Световната футболна централа, като Купата на конфедерациите в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички