Разкриха кои са най-скъпоплатените треньори в Серия А и в света


Разкриха кои са най-скъпоплатените треньори в Серия А и в света
Снимка: Gulliver/GettyImages

3949 0

Италианският спортен вестник "Ла Гадзета дело Спорт“ публикува списък със заплатите на 20-те мениджъри в италианската Серия А. С най-висока заплата сред треньорите е наставникът на действащия шампион Ювентус Масимилиано Алегри, чието годишно възнаграждение възлиза на 6.77 млн. паунда.

Втори в класацията е новият треньор на Наполи Карло Анчелоти, който ще взима 5.87 млн. паунда или наполовина на заплатата, която получаваше в бившия му клуб Байерн Мюнхен. Наставникът на Интер Лучано Спалети е трети, а топ 5 допълват мениджърите на Рома и Милан Еузебио Ди Франческо и Дженаро Гатузо. Най-нископлатен е колегата им от Киево Лоренцо Д‘Анна, който взима годишно по 320 хиляда паунда.

Въпреки това, най-скъпоплатеният сред италианските специалисти Алегри бледнее пред заплатите на мениджърите в английската Висша лига. Лидер там е наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола с 20 млн.паунда, който е и най-скъпоплатеният треньор в света. Испанецът получи увеличение на заплатата през лятото с 5 млн. паунда, след като стана шампион с тима на "гражданите“ през изминалия сезон в Англия. На второ място е португалският му колега Жозе Моуриньо, който получава възнаграждение от 15 млн. паунда на година, а следващите, които допълват топ 5 са треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино с 8.5 млн. паунда, наставникът на Ливърпул Юрген Клоп със 7 млн. паунда и новият мениджър на Уест Хем Мануел Пелегрини, който също ще получава годишна заплата на стойност 7 млн. паунда.

Втори след Гуардиола в световен мащаб е селекционерът на китайския национален отбор Марчело Липи, който получава 18 млн. паунда на година, а Фабио Канаваро, който е наставник на Гуанджоу Евъргранде, е най-скъпоплатеният треньор в китайската Супер лига.

В Испания Ернесто Валверде взима по 7 млн. паунда на година, а в класацията при треньорите в Примера Дивисион го следват новият мениджър на Реал Мадрид Хулен Лопетеги с 5.43 млн. паунда и Диего Симеоне, който е начело на Атлетико Мадрид с 5.1 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички