Прокълнат ли е шампионският тим на Виктория? Двама са мъртви, но не е само това


Прокълнат ли е шампионският тим на Виктория? Двама са мъртви, но не е само това

1802 0

Нещо невидимо, необяснимо, но много страшно, преследва отбора на Виктория (Пилзен), спечелил първата титла в историята на клуба. А злото е концентрирано най-вече около защитната линия на тима, изнесла добри мачове в Шампионска лига срещу Милан и Барселона.

Става дума за Давид Бистрон, Франтишек Райторал, Мариан Чисовски и Давид Лимберски. Първите двама вече са мъртви - по един и същ начин са отнели живота си, Чисовски страда от ужасяваща болест, а Лимберски има сериозни проблеми. Разбира се, последният може да се каже, че е късметлия, тъй като животът и здравето му не са заплашени. Засега, защото в Чехия вече си задават зловещия въпрос "Кой ще е следващият?

Най-общо погледнато, от отбора от 2011 г. само двама живеят нормален живот. Двама са мъртви, вследствие самоубийство (Райторал и Бистрон), един е болен от ужасна болест, трима са забъркани в тъмни афери (Лимберски, Хорват и Петржела), един има жестока контузия (Пилар), а друг - Колар, е в тежка депресия след смъртта на съпругата си от ран на 30 години.

"Има някакво проклятие, което тегне над този клуб", убедени са в Чехия.

За Райторал, който първи посегна на живота си, преди по-малко от месец, се знае, че е страдал от тежка депресия. Борел се е със синдрома на хроничната умора. На два пъти е стопирал кариерата си заради проблемите.

Бистрон също е страдал от психически проблеми, защото е посещавал психолог, а и скандалът със забраненото вещество в организма му няма как да не му се е отразил. Раздялата с футбола, преждевременно, заради контузия, също не е нещо, което е лесно за преглъщане.

Интересно е, че между Райторал и Бистрон има много общи неща, различни от това, че умират по един и същ начин. И двамата започват кариерата си в Баник (Острава), играят във Виктория в най-добрия му период.

От 2014 г. насам пък Мариан Чисовски страда от синдрома на АЛС - амиотрофична латерална склероза, болест, която унищожава клетките на централната нервна система. Той е парализиран и е в инвалидна количка. Преди да се разболее често е сочен като един от най-добрите стопери в първенството на Чехия.

В сравнение със съдбите на бившите си съотборници, проблемите на Лимберски са доста по-лесно преодолими. Преди 2 години той е хванат да шофира в нетрезво състояние, заради което му е отнета капитанската лента и е глобен със сериозна сума. Той е известен като "Лошото момче на чешкия футбол", а в биографията му има следните епизоди: разбива няколко коли, бяга от подготовка с отбора, бяга от полицията...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички