Президентът на гръцкия футбол се извини на Байерн заради футболно хулиганство


Президентът на гръцкия футбол се извини на Байерн заради футболно хулиганство
Снимка: sport24.gr

1720 0

Гърция се извини на Германия след атака на банда по време на младежки футболен мач между отборите на Олимпиакос и Байерн Мюнхен, предаде АФП, цитирани от БГНЕС. Официалното извинение дойде от Гръцката футболна федерация и от името на президента Евангелос Граменос.

„От името на изпълнителния комитет на Гръцката федерация по футбол и от свое име си искам да изразя най-дълбокото си съчувствие и да поднеса искрено извинение на цялото гръцко футболно семейство във връзка с неприемливия и неприятен инцидент, който се случи по време на мача на Младежката лига.“, пише в писмо президентът на гръцката федерация Евангелос Граменос.

Граменос увери германската федерация, че неговата федерация "абсолютно осъжда всяко насилствено поведение във футболните събития, тъй като то нанася груба обида на честната игра и благородните ценности на любимия на милиони хора спорт."

Байерн Мюнхен се оплака пред УЕФА, след като някои фенове се нуждаеха от болнично лечение след атаката във вторник в мача за младежи под 19 години, спечелен от германците с 4: 0. Според Байерн трима привърженици на немския отбор са се нуждаели от лечение след като са получили наранявания, но по-късно „за щастие са успели да напуснат болницата“.

Гръцката полиция заяви, че голяма група хора, носещи маски или шлемове, са нахлули на мястото, където се провежда мачът, и са атакували феновете на Байерн. Те обявиха, че досега е направен един арест на 31-годишен привърженик на Олимпиакос, а още пет са идентифицирани и се издирват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички