Президентът на Ривър: Има привърженици на Бока, които казват, че ще ме убият


Президентът на Ривър: Има привърженици на Бока, които казват, че ще ме убият
Снимка: Getty Images/Gulliver

1038 0

Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д‘Онофрио разкри, че е получил смъртни заплахи от фенове на Бока Хуниорс. Двата аржентински гранда ще изиграят реванша помежду си на финала за Копа Либертадорес на стадион "Сантяго Бернабеу" на 9 декември, след като втория мач бе отложен преди около две седмици.

Тогава привърженици на Ривър атакуваха с камъни автобуса на Бока. Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ взе официално решение да премести сблъсъка от Аржентина в Испания поради опасения за нови прояви на насилие. "Наложително е да имам адекватна охрана. Ако изляза на улиците и кажа, че не искам да посещавам двубои на Ривър повече, ще получа смъртни заплахи от ултрасите на клуба по мой адрес, към дъщеря ми, жена ми и цялото ми семейство. В момента това се случва. Има 200 или 250 привърженици на Бока, които казват, че ще ме убият“, призна президентът.

Напрежението между фенове на Ривър и Бока не е тайна за никого, но то е допълнително подкладено от факта, че двата гранда се изправят за първи път един срещу друг във финала за Копа Либертадорес – южноамериканския еквивалент на европейската Шампионска лига. "Случилото се ще остане в историята като голям позор. Огромният срам на аржентинския футбол. Отговорността на Ривър за случилото се е нулева. Охраната е с най-голяма вина за инцидента. Играчите на Ривър са жертви. Ние нямаме предимство – Бока домакинства на собствен терен, докато нашето право да играем пред собствени фенове бе отнето“, добави още Д‘Онофрио.

Гостуващите фенове на Ривър получиха забрана да посетят първия мач между двата състава, завършил при равенство 2:2 на "Ла Бомбонера". Реваншът в Мадрид означава, че това предимство на Плейт ще бъде отнето, като привържениците на двата вечни съперника получиха по 25 000 билета за предстоящия сблъсък. 

Как точно се стигна до отлагането на реванша между двата отбора - може да си припомните в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички