Преживял тормоз. Как синът на Диего Симеоне се превръща в звезда


Преживял тормоз. Как синът на Диего Симеоне се превръща в звезда

12227 0

Големият син на треньора на Атлетико (Мадрид) Джовани Симеоне оформи дубъл в откриващия мач на младежката Копа Америка. "Советский Спорт" анализира какво да очакваме от младия талант в бъдеще.

В Уругвай стартира Копа Америка за играчи до 20 години. Един от фаворитите в турнира бе националният отбор на Аржентина, който в първия си мач разгроми еквадорските си връстници с 5:2. Два гола вкара нападателят Джовани Симеоне - големият син на треньора на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне.

"Опитите ми да внуша на съотборниците си, че аз не съм специален и не съм в националния отбор, защото съм син на знаменитост, ми отнеха много време", признава Джовани.

Сега 19-годишният нападател играе за Ривер Плейт, въпреки че е роден в Испания, живял е в Италия и въобще е пообиколил целия свят заради баща си, който дълго и упорито отказваше да окачи бутоните на пирона. Джовани започва в централната зона, както и Диего, на позицията дефанзивен полузащитник.

"Тогава баща ми ми каза да отида напред и да вкарвам голове. Уточни, че най-важното така или иначе се крие в главата", спомня си хлапето. Сред идолите му са бразилецът Роналдо и колумбиецът Фалкао, ярки представители на "девятка"-та и големия голмайстор.

Фактът, че Джовани е свестен, миналото лято отбелязват и неговите приятели в Ривер. В най-добрите традиции на тормоза те му направили прическа, която аржентинските вестници нарекоха "тих ужас", отбелязвайки обаче, че това не е най-страшното, което можеха да измислят за новак.

Преди началото на сезона Ривер Плейт имаше явни проблеми в атаката. Итурбе се върна в Порто, Трезеге не бе доволен от треньора, Луна се присъедини към Росарио Сентрал, а Мора и Гутиерес трудно разрешиха въпросите със своите контракти.

Съдбата сама облагодетелства Симеоне. Той започна три пъти подред в стартовия състав и... не вкара гол нито веднъж. За щастие, треньорът на тима Рамон Диас не оказа натиск върху хлапето, както играчите по-рано, и му даде време да се приспособи.

В средата на октомври 2014 г. Джовани, комуто не само косата порасна, но и мускулите, отбеляза първия си гол. 20 минути преди последния съдийски сигнал срещу парагвайския Либертад (3:1) той влезе като резерва и красиво реализира, излизайки един на един срещу вратаря, с удар с външната страна на стъпалото.

Едва ли не на следващия ден в италианската "Gazzetta dello Sport" се появи новина, че треньорът на Наполи Рафаел Бенитес се интересува от Симеоне. Той бил забелязан дори от представители на Лацио и Милан.

Любопитното тук е, че бащата на Джовани по-рано бе казал, че никога не би тренирал Милан от уважение към Интер, за който игра до 1999 година. Таблоидите вече започнаха да свързват името на Джовани с най-различни жени, сред които аржентинския модел Селесте Годой. А това също е признак, че ставаш звезда по местните стандарти.

Самият Симеоне много държи на семейството си. "Майка ми, братята и приятелите ми винаги гледат мачовете на Атлетико в кухнята. Тогава един от братята обикновено се уединява в стаята си и всеки път, когато отборът бележи гол, го чуват да крещи от там", усмихва се Джовани.

През този сезон една семейна история вече блесна пред очите на Диего Симеоне. Завърналият се в Атлетико Фернандо Торес играе рамо до рамо с възпитаника на клуба, младият Лукас Ернандес. При това в началото на кариерата си Ел Ниньо игра в един отбор с бащата на Лукас - Жан-Франсоа. Може би в бъдеще Симеоне ще наложи в състава своя син. Освен ако, разбира се, с такива великолепни постижения треньорът успее да отблъсне атаките на други клубове, преди Джовани да се върне в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички