Предлагат на Чапе да изкара пари от трагедията


Предлагат на Чапе да изкара пари от трагедията
Снимка: Guliver/Getty Images

881 0

Бразилският клуб Чапекоензе, който загуби огромна част от състава си в самолетна катастрофа на път за финала в турнира Копа Судамерикана, е получил оферта да бъде заснет филм, базиран върху трагедията през ноември. Клубът потвърди снощи, че онлайн стрийминг компанията "Нетфликс" и други продуценти са направили запитване колко ще струват правата, за да работят върху филм за самолетната катастрофа в Колумбия.

Също така от Чапекоензе обясняват в профила си в Twitter, че ще изслушат предложенията на няколко продуцента, но за момента не са взели решение как да реагират при подобен тип оферти. Въпреки това, ръководството на бразилския отбор по никакъв начин не приема влизането на развлекателната индустрия и забавлението в този случай, който може да се тълкува неправилно.

Почти всички футболисти, треньори и голяма част от управата на клуба загубиха живота си в катастрофата на 28-и ноември, или общо 71 човека, а семействата им приемат случката доста болезнено все още. Колумбийската авиационна компания Аеросивил обяви, че причина за катастрофата е изчерпване на горивото, докато други експерти обясняват падането на машината с човешка грешка. Отборът от южната част на Бразилия стигна до своя първи международен финал само няколко години след влизането си в елита на Бразилия, но за съжаление не успя да го изиграе. Чапекоензе ще изиграе първата си среща след трагедията на 21-и януари срещу Палмейрас в контролен мач./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички