Португалия е 2/2 с Роналдо в състава си, а Меси с Аржентина - 0/17


Португалия е 2/2 с Роналдо в състава си, а Меси с Аржентина - 0/17
Снимка: Getty Images/Guliver

5054 0

Съперничеството между двамата най-велики - Лионел Меси и Кристиано Роналдо никога няма да приключи. Феновете им винаги ще намерят по какъв показател да ги сравняват, а в крайна сметка и единият, и другият има своите предимства, с които да гарантира, че е по-по-най.

Ла Пулга ще остане за винаги в историята на испанския футбол и Барселона заради успехите, които постигна на "Камп Ноу" и продължава да постига с всеки изминал сезон. Португалецът от своя страна печели трофеи във всеки един отбор, в който заиграе, което доказва доброто му преориентиране в различните видове футбол. 

Това, по което двамата не могат да бъдат сравнявани е успехите им с националната фланелка - най-голямото предимство на CR7 в битката за величие. Суперзвездата на Ювентус претърпя огромно разочарование, когато трябваше да приеме загубата във финала на Евро 2004 у дома, когато Гърция шокиращо стана шампион, побеждавайки във финала именно домакините с минималното 1:0. 

В последните три години обаче 34-годишната суперзвезда и колегите му в националния отбор постигнаха нещо, което Португалия никога не е правила. "Мореплавателите" спечелиха първо Европейското първенство във Франция през 2016 година, а това лято триумфираха и в турнира Лига на нациите, като това са първите два трофея за страната и то спечелени след класирането им на първите им два финала.

От своя страна Аржентина не може да се похвали с такава успеваемост при Лионел Меси. Суперзвездата на тима изведе отбора до финали в Копа Америка през 2007, 2015 и 2016 година, но и в трите опита "Албиселесте" остава със сребърните медали. Най-голямата драма за Ла Пулга пък идва през 2014 година, когато той може да се нареди до именития си сънародник Диего Марадона и да вдигне трофея от Световното първенство. Тогава обаче Марио Гьотце попари мечтите на Меси с гол на "Маракана" в добавеното време на финала на Мондиал 2014.

Националният отбор на Аржентина е един от лидерите по спечелени трофей в историята на футбола с цели 17 отличия на сметката си. Нито един от тях обаче не е спечелен от Лионел Меси. Дали Лео има време да се окичи поне веднъж със златото с любимата си Аржентина преди да сложи край на гигантската си кариера, предстои да разберем.

СЕП БЛАТЕР РАЗКРИ ЗА МОНОЛОГ, КОЙТО МЕСИ ВОДИЛ САМ СЛЕД ФИНАЛА НА МОНДИАЛ 2014

Наскоро фен на Лионел Меси създаде уникален филм за всичките успехи на Ла Пулга на терена, като видеото моментално събра милиони гледания. Краткият филм може да видите в този материал на SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички