Подобрен е рекордът за най-възрастен футболист в професионален мач


Подобрен е рекордът за най-възрастен футболист в професионален мач
Снимка: БГНЕС

1381 0

73-годишният израелец Исаак Хаюк се превърна в най-възрастният футболист, който играе в професионален мач. Хаюк, който ще отпразнува своя 74-и рожден ден следващата седмица, счупи рекорда, пазейки под рамката на вратата за своя Ирони Ор Йехуда. Роденият в Ирак страж бе официално разпознат като рекордьор на специална церемония с представители на организацията за „Световни рекорди Гинес“.

„Готов съм за нов мач“, сподели Хаюк, който направи няколко добри спасявания при загубата от Макаби Рамат Ган с 5:1. „Това не е просто повод за гордост за мен, а и за целия израелски спорт, като цяло“, добави вратарят, който се мести в Израел на четиригодишна възраст. Предишният рекорд бе дело на уругваеца Роберт Кармона, който през 2015 изигра професионален двубой за местния Пан де Асукар на 53-годишна възраст.

Семейството на Хаюк бе сред десетките хиляди иракски евреи, които отишли в Израел в средата на 20-и век, след основаването на държавата през 1948 година. Неговите деца също бяха горди от постижението на баща им. Един от синовете му разкри, че той и баща му са играли футбол заедно преди. „Уморявах се преди него“, заяви 36-годишният Моше Хаюк. „Той е невероятен“, завърши един от синовете му.

А какъв пък е поредният рекорд, който записа клубовете в Англия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички