Платини се заоправдава за корупцичта след 15 часа в ареста


Платини се заоправдава за корупцичта след 15 часа в ареста
Снимка: Getty Images/Guliver

1208 0

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини бе освободен от полицията рано тази сутрин, след като прекара 15 часа "зад решетките" заради корупция, а легендата беше потърсен за коментар от представителите на медиите след шумния арест.

"Това е стар случай, знаете, обяснявали сме го. Винаги съм се изразявал прозрачно. Това е - всичко продължава, те разследват, търсят. Трябваше да пристигна, да ме изслушат свободно, но веднага, щом пристигнах, ме задържаха. Боли. Но, все пак, те си вършеха работата, а ние се опитахме да отговорим на всичките им въпроси", сподели бившият президент на УЕФА на изпроводяк от затвора. 

Припомняме, че футболната легенда бе задържан във вторник от полицията в Париж. 63-годишният французин е разследван за корупция около домакинството на Катар за Световното първенство по футбол през 2022 г.

През 2010 г. САЩ изглежда като фаворит за това да спечели домакинството на Мондиал 2022 г. Първоначално Платини е подкрепял това, но в последствие променя решението си и смята, че Световното трябва да се проведе в Катар. Благодарение на тогавашната му позиция, идеята му се реализира и след 3 години ни предстои да гледаме Мондиал през зимата.

Подробности около задържането на Мишел Платини - прочетете в тази статия на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички